MónTerrassa
Incívics i brètols es fan els amos del barri Segle XX de Terrassa

Des de l’Associació de Veïns del Segle XX de Terrassa es mostren preocupats pels episodis reiterats d’incivisme que està patint el barri. Sobretot pel fet que “no son persones de fora del barri, sinó veïns i veïnes. Si no respectem l’espai públic com si fos part de casa nostra, és evident que les coses no funcionen, i l’Ajuntament tindrà molta feina a prendre mesures, ja que els brètols i els incívics estan aconseguint el domini de l’espai públic de la pitjor de les formes. I en aquest sentit, no estem parlant d’incults ignorants no formats, sinó que tots han estat educats en uns valors de civisme i convivència”. En aquest sentit es mostren molt crítics, “després anirem reivindincant serveis, esquipaments i millores, però, oblidarem què vol dir ser ciutadans i ciutadanes amb drets i obligacions”.

Aquesta greu recriminació i enfadament per part de l’entitat veïnal ve donada per l’aparició de mobiliari urbà malmès, “potser el que cal demanar és un espai perquè els brètols i incívics es dediquin a trinxar-ho tot”, diuen amb to sarcàstic. I és que la plaça del Segle XX, un espai que fa poc temps que es va renovar totalment, ha aparegut amb els filats tots trencats. A més, hi ha un problema creixent amb l’incivisme de propietaris de gossos: “no recullen les merdes i en alguna zona és una veritable vergonya ja que l’han convertit en un espai ple de merdes. L’espai de petanca alguns l’han convertit en un espai on els gossos van solts i es pixen i caguen sense repectar-ne la funció. Però el mateix passa amb les zones infantils i la pista polivalent, on les merdes de gos i pixarades s’han convertit en habituals, cosa que provoca que siguin espais de risc per a la canalla. I no parlem de les zones de gespa, on és un veritable perill estirar-te o passar-hi, ja que pots emportar-te les merdes sense recollir”, sentencien.

També lamenten que “fa uns dies hi havia uns nois amb monopatins i patinets fent tot tipus d’equilibris sobre les taules de ping pong, i el que és pitjor, sota la mirada atenta d’algunes mares que els reien la gràcia, sense recriminar la seva actitud”. La plaça també està sent víctima de la prolferació de botellots que deixen tot l’esapi ple d’ampolles i llaunes a terra. Tot plegat “és molt decebedor”, diuen.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa