Antònia Sedó, una usuària de 93 anys de la residència Natzaret
Antònia Sedó, una usuària de 93 anys de la residència Natzaret | ACN

!--akiadsense-->

La vacunació a les residències està reduint la incidència de la Covid-19 a 0 en aquest entorn, ha informat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A dia d’avui a les residències hi ha 42 persones residents amb infecció. “Hem estat tot l’any patintpels brots que s’han produït a les residències, que en alguns moments han estat molt importants”, ha remarcat Argimon.

El doctor ha dit que “gràcies a la vacunació estem arribant a la incidència 0” i ha recordat que en aquest entorn hi ha “una cobertura vacunal en residents del 94%”, tenint en compte que no tothom no es pot vacunar a causa de la seva condició física o de salut. El rebuig de la vacuna ha estat mínim. Argimon també ha explicat que les 17.000 persones en llista d’espera per entrar en residènicies també estan sent vacunades.

Pel que fa a professionals de residències, el 76% ha estat vacunat i el percentatge va en increment.

Argimon també ha informat que gràciesa la vacunació una perseona vacunada deixarà de ser considerada contacte estret i això obligarà a fer canvis en els protocols de residències, flexibilitzant mesures, com les visites o els aïllaments. “És una molt bona notícia”, ha remarcat.

D’altra banda, la incidència en profssionals sanitaris també s’ha reduït gràcies a la vacunació. Hi ha actualment cinc casos. Des del 2 de gener s’ha reduït 13 vegades la incidència del virus entre sanitaris. A Vall d’Hebron per exemple fa set dies que no es detectat cap cas.

Aquesta setmana Catalunya ha rebut 171.932 dosis de vacuna. Salut preveu que es pugui accelerar el procés de vacunació a partir d’ara, però depèn de conèixer el número de dosis que es rebran. En tot cas, abril podria ser un mes d’acceleració que implicarà posar en marxa una estratègia complementària de vacunació, més enllà de l’atenció primària, que és com s’està fent ara.

El 90% de dosis rebudes, administrades

Segons Salut, s’han rebut unes 658.608 dosis, i el 90% de les rebudes s’han administrat. Un 7% de la població ja té almenys una dosi de vacuna posada, que suposa unes 467.000 persones, i un 2,5% ja té la pauta completa de les dues dosis.

Nou comentari