MónTerrassa
Impulsa busca joves amb talent a Terrassa que vulguin estudiar FP
Es vol promoure l’accessibilitat d’alumnes amb aptituds però amb situació de vulnerabilitat
Es vol promoure l’accessibilitat d’alumnes amb aptituds però amb situació de vulnerabilitat | Fundació Impulsa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha arribat a un acord de col·laboració amb la Fundació Impulsa, una entitat que va néixer a iniciativa d’un grup de joves empresaris de la comarca d’Osona que volen contribuir al teixit econòmic i social del territori des d’una acció combinada d’impacte econòmic i social. El conveni, que encara no està oficialitzat, servirà per poder facilitar a la fundació el contacte directe amb el professorat dels centres escolars de Terrassa. Serà la primera vegada que Impulsa tindrà presència a la nostra ciutat.

Sense cost econòmic per a l’Ajuntament (només faciliten o donen empara en el territori i fan el contacte amb les direccions) ni per als centres, es busca donar una oportunitat a aquells joves que estan en una franja socioeconòmica vulnerable i que sovint deixen els estudis abans d’hora o no es plantegen ampliar-los més enllà de l’etapa obligatòria. Està especialment orientat als cicles formatius professionals, els quals tenen pocs ajuts i subvencions per cursar-los. D’aquesta manera, en una primera fase se seleccionaran joves que tenen motivació per seguir estudiant i que per motius econòmics no ho podrien fer.

Per ara el projecte es troba tot just en la fase molt inicial. S’haurà de fer primer una reunió tècnica amb els coordinadors d’ESO dels centres per començar a fer el treball operatiu i de selecció dels estudiants. Tot i que encara no hi ha una quantitat fixada d’alumnes que podran participar-hi, l’objectiu és que siguin una quarantena. També, al mateix temps, ja s’avisa que es necessitaran 40 persones voluntàries -que el més probable és que surtin de la bossa de voluntariat que té l’Ajuntament- per tal que facin de “mentors” d’aquests alumnes, els acompanyin i assessorin en el procés formatiu.

Nou comentari

Comparteix