MónTerrassa
Impuls de 8,9 milions d’euros per millorar la mobilitat a Terrassa
  • CA

Terrassa ha rebut una bona notícia aquesta setmana: una injecció de 8,9 milions d’euros per a projectes que tenen per objectiu millorar la mobilitat a la ciutat. Es tracta d’un ajut provinent dels fons europeus Next Generation i que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana n’ha donat a conèixer la concessió. En total, s’ha rebut un 69,10% de l’import global sol·licitat per l’Ajuntament dins d’aquesta convocatòria específica, els quals aniran destinats a millores d’accessibilitat de carrers, obres de vianalització d’alguns vials, ampliació de voreres i millores d’encreuaments, així com mesures per garantir entorns escolars més segurs per a tothom.

Per a l’alcalde Jordi Ballart, “és una bona notícia per a la ciutat i del que n’estem molt satisfets, ja que ens permetrà fer un salt per avançar en les mesures i actuacions que estem treballant des del Govern Municipal per millorar l’accessibilitat, l’espai públic i la mobilitat a la ciutat, fent-la més sostenible, ordenada i eficient”.

On aniran a parar els 8,9 milions

Un dels grans paquets que han rebut l’ajut és per als projectes de millora del Passeig del Comte d’Ègara i dels carrers de la Font Vella, Forn, Vall, Portal Nou i Mina. També s’han adjudicat fons per al finançament de la millora de l’accessibilitat i ampliació de voreres a la Ronda de Ponent; a diverses interseccions en el barri d’Ègara; a l’avinguda de l’Abat Marcet, amb quatre actuacions; així com a cruïlles de la carretera de Rellinars, a l’alçada del carrer de Terque i a l’avinguda de les Arts. A més, en aquest àmbit, també s’han adjudicat partides per a les ampliacions de voreres i millores d’accessibilitat al carrer del Cid Campeador, al carrer de Cervantes, del Col·legi i de Sant Francesc.

Finalment, també s’han incorporat plans de millora en accessibilitat als passos de vianants en interseccions de centres escolars. Relacionat amb això, hi ha un altre paquet d’actuacions per a intervencions tàctiques per ampliar l’espai per a vianants en calçada, com les que projectes entorns escolars, a l’Escola Ponent i a l’Escola El Cim, o a la plaça Jacint Verdaguer.

Pel que fa a les actuacions en mobilitat, els projectes que han rebut finançament en aquesta adjudicació es troben aquelles actuacions per a la millora de la senyalització, semàfors i obres d’elevació de calçada per pacificar el trànsit. Així s’han previst obres d’elevació de passos de vianants, com el del carrer de Sant Marc, a l’alçada del de Bruc; nous encreuaments semaforitzats als encreuaments dels carrers del Doctor Cistaré amb avinguda de Béjar, de Miquel Servet amb la carretera de Montcada, o a la ronda de Ponent. A més, també s’inclouen millores en seguretat vial o la instal·lació de radars pedagògics en diferents punts de la ciutat.

Pel que fa al transport públic i accessibilitat vertical, les ajudes europees han inclòs finançament per a la instal·lació de noves marquesines i parades accessibles i noves plataformes d’accés als autobusos, així com el finançament de les actuacions en l’ascensor de la Ronda de Ponent, amb la carretera de Rellinars, en ple procés d’instal·lació.

La resolució també dota recursos per a diversos projectes per la gestió intel·ligent i sostenible del trànsit i la mobilitat. En aquest sentit, es planteja un sistema de motorització de la mobilitat, que permeti obtenir dades sobre els desplaçaments a peu i en bicicleta o de detecció de vehicles mitjançant sensors bluetooth per a l’obtenció d’informació de temps de recorregut en temps real. També s’ha aprovat l’ajut per a la confecció d’un programa de centralització semafòrica per la digitalització de la gestió del trànsit a les vies de circulació de la xarxa primària, que permetria una millor adaptació dels semàfors a les condicions reals de circulació i proveeix de dades que permeten la monitorització d’actuacions de mobilitat realitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa