MónTerrassa
Illa preveu que el 2021 hi hagi vacunes espanyoles a punt per començar proves amb humans
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres que el primer trimestre del 2021 hi haurà vacunes espanyoles a punt per començar proves amb humans. Les fórmules que es preparen a l’Estat van una mica més enrere que les que encapçalen la cursa mundial per trobar el remei al coronavirus i, de moment, l’executiu estatal ja ha pactat la compra de dosis de vacunes que arribaran abans al mercat amb quatre multinacionals, entre elles Pfizer, que sembla la més avançada. A banda, Illa ha explicat que es negocia amb tres empreses més, amb dues de les quals les converses estan molt avançades. D’aquesta manera, Espanya accedirà a set vacunes diferents a partir d’aquet gener.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Illa ha confirmat, tal com feia ahir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que les dades actuals confirmen una “tendència a la baixa”, tot i que la situació segueix essent “molt preocupant”. Per això ha augurat que caldrà seguir mantenint la guàrdia alta “i no durant un període de temps curt, sinó llarg”.

El ministre ho ha dit després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, on ha informat els consellers de sanitat de les Comunitats Autònomes de la nova mesura que ha decidit el govern estatal per la qual es demanarà a totes les persones provinents de països de risc que vulguin entrar a Espanya una prova PCR negativa feta amb 72 hores d’antelació.

En aquest sentit, i a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al Consell, Illa ha explicat que es demanarà la col·laboració de companyies aèries i navals per demanar en origen les proves PCR als passatgers d’aquests països que vulguin viatjar a Espanya. En el cas que arribin sense PCR, a la frontera se’ls oferirà fer-ne una, però se’ls imposarà la sanció corresponent.

D’altra banda, Illa ha descartat que hi pugui haver controls d’aquest tipus a les fronteres terrestres, atès que per aquesta via, tots els països amb els quals limita Espanya formen part de l’espai Schengen. També ha descartat obligar els viatgers a fer quarantenes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa