MónTerrassa
I Jornada d’Agraïment al Donant de Cos i d’Actualització Anatòmica

El proper 3 de novembre el terrassenc Albert Pérez Bellmunt, professor de l’Àrea d’Estructura i Funció del Cos Humà de la Universitat Internacional de Catalunya organitza la I Jornada d’Agraïment al Donant de Cos i d’Actualització Anatòmica. Un acte on es vol lloar i agrair l’acció altruista i desinteressada d’un gran nombre de persones que decideixen que un cop morts el seu cos sigui utilitzat per millorar la ciència.

“Creiem que ara, més que mai, és moment de reconèixer l’acte generós que fan els donants de cos, ja que és gràcies a aquests tipus de donacions que la ciència avança”, explica Pérez.

Imatge inserida 1

Programa:

11.00 h Benvinguda a les Jornades a càrrec del Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona.

11.05 h Paraules de reconeixement i d’agraïment al donant de cos a càrrec del Dr. Albert Pérez-Bellmunt, professor d’Anatomia de UIC Barcelona.

11.10 h Conferència inaugural: “Actualitzacions en els coneixements anatòmics”, a càrrec de la Dra. Maribel Miguel, professora d’Anatomia Humana i responsable docent del Servei de Donació de Cossos i Sala de Dissecció (Campus Bellvitge) de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

11.45 h Conferència: “Morfogenesi mio-fascial. L’ou o la gallina?”, a càrrec del Dr. Marc Blasi, professor d’Anatomia del Departament d’Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica de la Universitat de Barcelona (Campus de Bellvitge) i de l’Àrea d’Estructura i Funció del Cos Humà.

12.15 h Conferència de clausura: “La importància de la donació del cos per la millora de la quirúrgica”, a càrrec del Dr. Pedro Álvarez, responsable de la Unitat d’Anatomia i de traumatologia de UIC Barcelona.

13.05 h Missa per l’ànima dels donants de cos de UIC Barcelona.

13.35 h Descoberta d’una placa d’agraïment i reconeixement als donants de cos.

Altres dades:

Lloc: les conferències tindran lloc a la sala d’actes de l’Hospital General de Catalunya, la Missa se celebrarà a la capella universitària del Campus i la descoberta de placa es realitzarà al Servei de Donació de Cossos de UIC Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa