MónTerrassa
Hospitals de Terrassa demanen extremar precaucions per Nadal per evitar la Covid
  • CA

El Consorci Sanitari de Terrassa, la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i MútuaTerrassa demanen en un comunicat que s’extremi la precaució de la ciutadania per evitar un increment de casos de coronavirus a partir de les trobades i àpats de les festes de Nadal. Les tres entitats sanitàries del Vallès Occidental han signat un text titulat ‘No fem la sobretaula de Nadal a l’hospital’ per conscienciar sobre la necessitat de mantenir totes les mesures de seguretat i evitar haver d’acabar sent tractat per covid-19. Els tres hospitals recorden que a la comarca ja s’ha arribat a una xifra superior als 42.000 contagiats, i traslladen a la població la necessitat de cooperar per evitar que aquesta dada augmenti encara més aquestes festes.

En el text assenyalen que la vacuna per combatre el virus ja té calendari per arribar a Catalunya, i que esperen que sigui efectiva. “Però també som a les portes d’un nou període crític pel que fa al possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país”, assenyalen.

És per això que recorden que per al combat del virus és necessària l’acció dels professionals de la salut, però sobretot de tota la ciutadania. “Una de les grans mesures de prevenció aquests dies ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivim habitualment”, apunten en el text.

Recorden, a més, la necessitat de seguir fent ús de mascareta i gels hidroalcohòlics. “Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgència i hospitalaris puguin atendre de manera eficaç aquells que ho necessitin”, destaquen els tres centres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa