MónTerrassa
Hospital i Mútua tindran músics de carrer tocant en directe

Hospital i Mútua tindran músics de carrer tocant en directe a les seves instal·lacions. Tot surt del projecte Terrassa Vibra, obert tot l’any, s’adreça a tot tipus de músics: professionals, amateurs, o vinculats a centres de formació musical (intèrprets en formació, corals, grups instrumentals i combos, etc.), així com tots els estils musicals (clàssica, moderna, jazz, etc). Ofereix 22 punts d’interpretació estables a diversos espais de la via pública, on es podran realitzar actuacions musicals en directe, en acústic o bé amb autoamplificació i recaptar diners dels vianants. Ara es trasllada també als centres sanitaris.

Va sorgir una altra proposta més específica per als espais sanitaris de la ciutat: l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i l’Hospital de Terrassa. Així, des del Servei de Cultura s’ha aconseguit dotar amb un piano els edificis d’ambdós centres sanitaris amb l’objectiu de portar la música a l’entorn sanitari. Els pianos s’han col·locat en sengles espais d’ambdós hospitals senyalitzats amb una pantalla enrotllable informativa.

Piano a l’Hospital destinat als músics que ho desitgin/Rafel Casanova (BCF)

El Servei de Cultura també s’ha posat en contacte amb l’Escola Municipal de Música -Conservatori de Terrassa i amb diferents entitats musicals i culturals de la ciutat, per tal d’oferir-los la possibilitat de fer servir aquest espai, d’una manera voluntària i altruista, per omplir de música aquests entorns sanitaris. En aquest cas, el seguiment del calendari de les persones voluntàries que vulguin donar suport al projecte, omplint de música els entorns sanitaris, es portarà directament des dels referents de cadascun dels centres sanitaris.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha afirmat que: «Terrassa Vibra vol omplir la ciutat de música i so per tal de potenciar tots els beneficis que aquesta activitat comporta. Ja hi ha molts estudis que conclouen que el fet d’escoltar música és beneficiós per a la salut i augmenta els nivells de dopamina, una hormona que millora l’estat d’ànim, l’optimisme i la felicitat». Boladeras també ha destacat que, d’aquesta manera, l’Ajuntament vol «Donar suport i impulsar el sector de la música a Terrassa, sector molt afectat per la pandèmia, fent que les i els artistes puguin posar a disposició de la ciutadania, a part de la seva música en viu, els discos o maquetes que tinguin p

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa