MónTerrassa
Homenatge a Quitèria Tarragó, primera dona regidora de Terrassa, el 1937
  • CA
Homenatge a Quitèria Tarragó, primera dona regidora de Terrassa, el 1937
Homenatge a Quitèria Tarragó, primera dona regidora de Terrassa, el 1937 | A.T.

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat dels portaveus dels grups municipals i de membres de la corporació local, van retre ahir homenatge a Quitèria Tarragó, primera dona regidora de Terrassa, el 1937, llevadora i sindicalista. Als actes de reconeixement van assistir l’alcalde de Les Piles (d’on era originària Tarragó), Llorenç Montalà, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Les Piles, Carol Aguirre, i el besnebot i la besneboda de Quitèria Tarragó, Joan i Maria Carme Humet Belmonte.

La comitiva va visitar l’edifici que fou la Clínica Maternal La Gota de Llet, on va treballar Quitèria Tarragó com a llevadora (al carrer de la Unió, 36), on s’ha instal·lat una placa commemorativa i, posteriorment, es va celebrar un acte institucional a l’Arxiu Històric de Terrassa. La regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, va donar la benvinguda en la presentació del llibre i de l’exposició sobre Quitèria Tarragó, a càrrec de Teresa Rodríguez i Herrerías, professora i membre del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa i del Casal de la Dona, i d’Eva Fernández i Lamelas, infermera, antropòloga i activista feminista i veïnal. Seguidament, la doctora en Història de la Ciència de la Universidad de Alcalá de Henares, Maria Dolores Ruíz Berdún, va pronunciar la conferència “Matronas y represión franquista durante y tras la Guerra Civil”.

Per cloure l’acte, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va obrir els parlaments institucionals, en què també van intervenir el besnebot, Joan Humet, i l’alcalde de Les Piles, Llorenç Montalà, a qui, juntament amb la besneboda Maria Carme Humet, l’alcalde va lliurar una còpia de la placa commemorativa en memòria de Quitèria Tarragó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa