Masia Baró de la plaça Vella de Terrassa |

!--akiadsense-->

Can Baró és un antic mas situat a la plaça Vella de Terrassa. Potser molta gent no ho sap. I potser molta altra desconeix la seva història. Avui els baixos estan ocupats per una forn-pastisseria. És un monument protegit com a bé cultural d’interès local. Es tracta d’una antiga casa senyorial amb tipologia de mas català.

El cos principal és de planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dues aigües. La façana principal, de composició simètrica, presenta un portal d’arc de mig punt i amb dovelles de grans dimensions. A ambdós costats s’hi han realitzat grans obertures que l’han desfigurat considerablement. Els brancals, trencaaigües i llindes (en una de les quals figura la data de 1603) són de pedra. La resta de façanes presenta un estucat amb imitació de carreus encoixinats.

La construcció primitiva, probablement de final del segle XVI, era un mas de característiques rurals establert dins de la vila de Terrassa. A començament del segle XIX s’hi instal·là una fàbrica de xocolata, i pel 1885 una vaqueria.

Posteriorment, passà a ser propietat de Lluís Antoni de Ramon i de Mora, baró de Corbera. D’aquí li ve el nom.

Nou comentari