Grans hospitals se sumen a la cursa contra el càncer de pàncrees a Terrassa

!--akiadsense-->

La Cursa de les Ciutats va sumant suports a mida que s’acosta el 27 d’octubre, dia en el que es celebrarà a Terrassa aquesta cursa – caminada totalment solidària on destinen tot l’import de les inscripcions a projectes d’investigació. L’Institut Català d‘Oncologia (ICO) de L’Hospitalet, i els hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Bellvitge, Consorci Sanitari de Terrassa i Hospital Clínic han volgut aportar el seu gra de sorra a aquest projecte 100% solidari, on el total de les inscripcions i donatius es destinen íntegrament a la investigació i lluita contra el càncer de pàncrees a través de beques, amb l’objectiu d’augmentar l’esperança de vida dels malalts.

El càncer de pàncrees és l’únic tumor maligne que ha augmentat un 160% l’índex de mortalitat en les tres darreres dècades en ambdós sexes. La pèrdua de pes i la desnutrició són un dels cavalls de batalla. A molts dels malalts de càncer de pàncrees el baix pes i la pèrdua de massa muscular els provoca una gran debilitat, a més de no poder afrontar amb normalitat el dia a dia. Pilar Navarro, de l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM), guanyadora de la 1ª Beca de la iniciativa de la cursa de les ciutats indica: “Investigar sobre el càncer de pàncrees és un repte i una responsabilitat. La responsabilitat de saber que darrere les xifres devastadores hi tenim persones que pateixen aquesta malaltia i el repte de buscar respostes per un tumor molt enigmàtic, que ens dona poques pistes”.

Per la Vall d’Hebron “És molt important aquestes iniciatives per poder investigar un dels càncers més letals i avançar en una cura definitiva”, segons expressen les doctores Helena Verdaguer i Teresa Macarulla, investigadora principal del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del VHIO. El 95% dels pacients diagnosticats de càncer de pàncrees morirà, malgrat tot, només el 2% de les beques d’investigació es destina a aquesta malaltia.

La Cursa, a altres ciutats

La Cursa de les Ciutats contra el càncer de pàncrees, on participen altres ciutats d’Espanya i Itàlia va creixent any rere any tant en participació, donacions i ciutats. Va començar al 2015 i en aquesta primera edició van participar las Rozas i Alacant com a ciutats pioneres, van haver-hi 3.800 participants i es van recaptar 30.000 €. L’any següent es va sumar Roma, que amb el mateix número de participants totals es van aconseguir 60.000 €. El 2017 es va afegir la ciutat italiana de Milà, amb una participació total de 4.800 persones, i es van obtenir 72.000 €, el 2018 es va afegir Terrassa i Villamartin, i és van recaptar entre totes les ciutats 159.000 € que es van destinar íntegrament a projectes d’investigació del Hospital Clínic i el Hospital Ramón i Cajal de Madrid, també va haver-hi rècord de participació amb més de 12.500 persones inscrites.

Amb la voluntat de seguir superant les inscripcions i l’import per les beques el Servei de Digestologia del CST aposta per donar suport a la recerca promovent la cursa contra el càncer de pàncrees a la ciutat de Terrassa segons ha indicat. Des de l’Hospital de Bellvitge, Juli Busquets, de la unitat de Cirurgia pancreàtica, transmet que “recolzem amb molta il·lusió la Cursa de les ciutats contra el Càncer de Pàncrees, amb el desig que gràcies a iniciatives com aquesta aviat els nostres malalts puguin beneficiar-se!”

Nou comentari