El Govern de la Generalitat incrementarà les mesures per endurir i perseguir els conductors que, amb la seva actitud al volant i obviant la llei, provoquen accidents de trànsit.

L’any passat van morir 256 persones en 229 accidents de trànsit en vies interurbanes i urbanes, en part per culpa del primer semestre de l’any. Aquestes xifres representen un increment del 7% pel que fa a les víctimes mortals i del 8% quant als accidents mortals, en comparació amb el 2017. De les dades de sinistralitat del 2018, és preocupant l’increment significatiu dels atropellaments mortals, de les sortides de via i de les víctimes mortals de més de 74 anys.

La principal causa continua sent la distracció continua, ja que està en un de cada quatre accidents del 2018. A més, un 77% dels expedients sancionadors de l’any passat van ser per excés de velocitat.

Entre les actuacions previstes per aquest 2019, destaca l’activació de vehicles espiells amb la implantació d’elements tecnològics en el patrullatge dinàmic, la potenciació de l’activitat dels radars mòbils i la posada en marxa de nou de les tasques de vigilància i control de l’helicòpter de trànsit.

Nou comentari