MónTerrassa
El govern assegura que la Casa Gros conservarà els elements patrimonials de més valor
  • CA

Aquesta setmana, s’iniciava a través de les xarxes socials una campanya per salvar de la seva desaparició la Casa Gros de Terrassa, ubicada al Raval de Montserrat. Es tracta d’una casa de mitjans del segle XVIII -reformada als anys 60-, arquitectura popular d’aquell període del qual en queden ben pocs exemplars al municipi, d’aquí el rebombori organitzat per la seva més que possible pèrdua.

Davant d’aquesta iniciativa popular que reclamava al nou equip de govern que actués per evitar que acabi convertida en un bloc de pisos, el regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Carles Caballero, ha volgut explicar com està la situació actualment. El republicà ho ha fet a través del seu Twitter en què, en resposta a un usuari, subratlla que “les llicències d’enderroc i obra de la Casa Gros es van registrar fa mesos” i recorda que “l’immoble no està catalogat i per tant la propietat pot fer i desfer dins els límits generals de les normes d’edificació”. Des de l’executiu local s’afirma que en aquest mes i escaig s’ha parlat amb la propietat “per tal d’intentar preservar els elements més significatius de l’edifici”. Caballero assegura que la propietat, que encara és la mateixa família que va construir la casa fa segles, “està sensibilitzada pel què fa a la història de l’immoble, i ha acceptat donar tractament d’edifici catalogat a l’obra, posant-se a disposició de les directrius del Museu de Terrassa per conservar els elements de més valor de l’edificació: la verge de la façana, les ferreries i els balcons”.

Segons explica el mateix regidor el nou edifici conservarà també volumetria, alçat i obertures. “Hi ha un element de fons més important, del que el cas de la Casa Gros n’és una conseqüència. El Pla de Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental vigent es va redactar l’any 1984. Jo mateix vaig néixer l’any 1985. Abans que acabi aquest mandat aquest Pla s’actualitzarà. Aquest és el compromís del govern de #Terrassa, per tal que no ens tornem a trobar en aquest tipus de situacions”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa