President del Consell, Ignasi Giménez, acompanyat del conseller d’Educació i Formació, Manuel Robles
President del Consell, Ignasi Giménez, acompanyat del conseller d’Educació i Formació, Manuel Robles | CCVO

!--akiadsense-->

El proper 12 de setembre, un total de 14.594 alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària del Vallès Occidental començaran el curs escolar amb una beca de menjador adjudicada. En comparació amb l’inici de curs de l’any passat, els ajuts adjudicats han pujat un 5,84% fins al moment –cal recordar que la convocatòria resta oberta durant tot l’any-. Una vegada més, augmenta la necessitat de les famílies de rebre un ajut per garantir la suficiència alimentària dels infants. De fet, aquest curs, la meitat de les famílies que reben beca viuen amb una situació extrema de pobresa, amb una renda familiar inferior a 7.000 euros.

El president Ignasi Giménez ha explicat que “estem molt preocupats perquè les beques de menjador no baixen sinó que empitjoren. Des del curs 201-13 han augmentat un 160% i la meitat de les beques que s’han atorgat per aquest curs són per nens i nenes que viuen en famílies que viuen amb una situació de pobresa extrema, amb una renda familiar de menys de 7.000 euros anuals. Tenim una situació molt greu a la comarca perquè les dades a principi de curs ens diuen que tenim 14.000 nens i nenes que la seva família no els pot garantir un àpat”.

Per la seva banda, el conseller d’Educació i formació, Manuel Robles, ha assegurat que “veiem una cronificació de la vulnerabilitat i veiem que l’economia familiar no millora. Creiem que l’esforç del Departament hauria de ser major ja que amb el 50% de les beques no arribem a cobrir les necessitats bàsiques També veiem que tenim un sistema educatiu a dues velocitats ja que les beques que es perden en el pas de 6è de Primària a 1r de l’ESO són d’instituts públics. En aquest cas també cal tenir en compte els acords del Parlament i poder garantir els àpats a la infància”.

Ajuts de beques menjador per municipis
Ajuts de beques menjador per municipis | CCVO

!--akiadsense-->

Enguany, amb les dades provisionals d’inici de curs, de les beques atorgades, 7.544 són per a famílies amb valoració de risc social. En aquests moments hi ha 974 sol·licituds amb valoració de risc social denegades, per diferents motius. D’aquestes, 122, tenen un alt risc. Des del Consell Comarcal es mostra preocupació per aquesta bossa de gairebé 1.000 alumnes pertanyen a famílies que no estan cobertes pels ajuts de menjador.

Les dades de que disposa el Consell indiquen que la meitat (50%) de les famílies que reben beca de menjador viuen amb una situació de pobresa extrema, amb una renda familiar inferior a 7.000 euros anuals. I d’aquest 50%, un 10% de l’alumnat pertanyen famílies que reben beca no tenen cap ingrés. Per aquest curs 2019-2020, un 91’1% (13.290) de les beques són del 50% del preu de l’import de l’àpat i només un 8’9% (1.304) són del 100%.

Nou comentari