MónTerrassa
La Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla Ventcat
  • CA

El vent serà el gran protagonista meteorològic d’avui i de demà a gran part del país, acompanyat de la pluja aquest dimecres a la tarda i en els dies vinents, amb una treva el divendres i un altre cop precipitacions el dissabte. La Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla Ventcat per la previsió de fortes ventades al litoral de Barcelona i a la costa sud de Girona des d’aquest dimarts al vespre i fins al dijous. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent bufarà de component Est i es preveuen ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora.

Les comarques més afectades poden ser el Barcelonès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Protecció Civil alerta que les ventades afectaran zones densament poblades i subratlla que, per això, caldrà extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure en zones urbanes i rurals. Com a prevenció, Protecció Civil demana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, subratlla l’entitat, cal vigilar les decoracions nadalenques i retirar-les si no se’n pot garantir la subjecció. Reclama, també, evitar protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Terrassa sembla que avui se salvarà de les ventades fortes, però no demà dijous. Els avisos de perill del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que a la capital egarenca bufarà a partir d’aquesta matinada, després d’una tarda passada per aigua i de paraigua. La ratxa màxima pot superar els 20 metres per segon. El vent bufarà de component est. El 9 de desembre de 2014, un fort temporal de vent va colpejar el Vallès –tant l’Oriental com a l’Occidental– i provocà dues persones mortes, múltiples ferits i importants destrosses materials. Destaquen també les greus afectacions que va tenir en la xarxa ferroviària i el trànsit, així com en els subministraments d’aigua i llum. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el vent hauria arribat a ratxes de fins a 150 km/h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa