MónTerrassa
Els gats de carrer, víctimes també del confinament a Terrassa
  • CA
Terrassa té una cinquantena de colònies de gats controlades
Terrassa té una cinquantena de colònies de gats controlades | Progat

!--akiadsense-->

Els animals han patit les conseqüències del Covid-19. Molts d’ells s’han trobat abandonats després que circulessin “fake news” en què es deia que eren transmissors del coronavirus, d’altres han vist com quedaven aïllats dels seus cuidadors ja fos per malaltia, decés o impossibilitat de sortir de casa per anar a alimentar-los amb el confinament total.

El regidor de Benestar Animal, Noel Duque, ha volgut respondre als missatges de preocupació per l’estat en què es trobaven alguns gossos en horts urbans, per exemple, a Can Boada. Des de l’Ajuntament s’ha arribat a acords amb voluntaris per tal de poder accedir a aquests espais i portar-los pinso i vigilar que estiguin el millor possible. “Estem sostenint la vida d’aquests animals”, ha lamentat davant la manca de “responsabilitat” per part dels seus propietaris.

Autorització per dur menjar a mig miler de gats

Qui també ha vist alterada la seva rutina ha estat Progat. Aquesta entitat animalista, que dona servei a la ciutat de Terrassa i Viladecavalls des de fa molts anys, té una xarxa de voluntaris organitzada per donar menjar a les colònies de gats no domèstics. En el nucli urbà de Terrassa tenen controlades fins a una quarantena de colònies, mentre que n’hi ha una desena més en terreny periurbà (urbanitzacions). En total, Progat calcula que dona servei a molt més de mig miler de gats. Ara però, no poden fer-ho de la mateixa manera de sempre. I és que les restriccions de moviment i les mesures de protecció per contagi han afectat també a les “alimentadores”.

Carme Parrot, presidenta de Progat, explica a Món Terrassa que l’entitat ha encarregat a una sola persona l’alimentació d’una sola colònia. D’aquesta manera, s’evita al màxim el contacte. Això ha suposat que molts dels voluntaris s’hagin hagut de quedar a casa, a l’espera que es retorni a la normalitat. “Des de la regidoria de Benestar Animal se’ns han facilitat una autorització especial per poder sortir de casa i anar a alimentar els gats. En aquest sentit, volem agrair a l’Ajuntament que ens faciliti la cura d’aquests animals”, ha explicat. També des de l’Ajuntament de Viladecavalls se’ls ha fet un document identificatiu que els dona permís per anar fins a la colònia.

Alguns dels gats que estan essent controlats per l'entitat animalista
Alguns dels gats que estan essent controlats per l’entitat animalista | Progat

!--akiadsense-->

Col·laboració estreta amb el CAAD

En aquests moments d’emergència, el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD) ha vist com havia de treballar amb “serveis mínims”. Malgrat que el servei de recollida d’animals abandonats o morts als carrers de Terrassa continua en funcionament, sí que han vist també com es quedaven sense els voluntaris per passejar els animals.

A més, fruit d’aquests moments “excepcionals” hi ha hagut serveis que han quedat molt limitats. El CAAD només pot atendre casos “molt urgents” pel que fa a esterilitzacions i noves acollides. “S’estan trobant que creixen el nombre d’ingressos a les instal·lacions i per contra no hi pot haver sortides, ja que no hi ha adopcions, per això agraïm l’esforç extra que està fent tot el personal del CAAD per atendre els animals”, raona Parrot. Així, s’ha decidit que en el cas que una cuidadora es trobi un gat domèstic en una colònia serà recollit, traslladat a casa i des d’allà s’avisarà al CAAD. En el cas que l’animal no s’adapti al Centre o necessiti atencions especials, entre les dues entitats se li buscarà una casa d’acollida.

També les esterilitzacions han quedat només per a casos d’extrema necessitat. Progat recorda que tots els gats que formen part de les colònies que controla estan esterilitzats i porten una marca a l’orella. D’aquesta manera, s’evita que es reprodueixin de forma incontrolada i es pot fer una gestió més acurada de la colònia, quant a cures i alimentació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa