MónTerrassa
La Fundació Vallparadís de la Mútua canvia l’ozó pels detergents en la neteja
  • CA
x
Residència l’Ametlla, de la Fundació Vallparadís | MÚTUA DE TERRASSA

Amb la voluntat de contribuir a que els seus centres siguin espais encara més saludables i lliures de productes químics, la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa ha incorporat recentment l’ozó com a mecanisme per rentar la roba i netejar tot tipus de superfícies. Es tracta d’una prova pilot -desenvolupada amb la col·laboració de l’empresa vallesana Servipro- que de moment s’ha implantat al Sociosanitari i Residència L’Ametlla del Vallès i que és previst que es pugui fer extensiva a d’altres centres.

L’ús de l’EcoFrog és especialment recomanable per a les persones més vulnerables com gent gran, infants o malalts amb el sistema immune alterat. En aquest sentit, el Sociosanitari i Residència L’Ametlla del Vallès acull prop d’un centenar de persones que es podran beneficiar d’aquesta millora. El sistema produeix una descàrrega elèctrica que transforma l’oxigen en ozó, un desinfectant natural, ecològic i eficient. És un mecanisme que permet netejar tot tipus de superfícies sense fer ús de detergents, lleixius ni productes químics -sovint amb efectes nocius sobre la salut- i minimitzar-ne el seu ús en el cas del rentat de roba.

Es tracta d’una aposta en termes d’innovació i salut ja que és adequat per pells atòpiques i sensibles. A més, referma la voluntat de MútuaTerrassa envers la responsabilitat mediambiental que li atorga el fet de ser membre del Pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact). En aquest sentit, mitjançant el nou sistema, s’eliminen les deixalles provinents dels envasos de productes de neteja (que sovint són de plàstic no biodegradable i d’un sol ús) i s’eviten els abocaments de productes químics contaminants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa