ss

La Fundació “la Caixa” ha col·laborat amb l’Associació Arte Paliativo de Terrassa amb una aportació de 5.000 euros canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank. L’Associació Arte Paliativo és una entitat social que acompanya el sofriment emocional de persones que tenen una malaltia avançada o a final de vida a través de l’expressió artística. Aquesta intervenció social es porta a terme en sessions individuals o tallers grupals, a l’Hospital de Terrassa, o bé al domicili. Actualment però, les sessions d’acompanyament emocional a través de l’art son individuals i amb materials personals degut a la situació de la Covid-19.

La medicina està evolucionant molt de pressa i amb ella s’allarga el final de la vida, però a quin preu? Arte Paliativo ha evidenciat que manca atenció emocional en pacients, de manera que s’ha proposat satisfer les seves necessitats: reduint el desig d’avançar la mort d’aquestes persones, recuperant el sentit de la vida, la percepció de dignitat i de qualitat de vida fins al final. S’utilitza la mediació artística com a vehicle per fer aflorar aquelles emocions, sentiments i preocupacions que és complicat dir amb paraules.

I s’acompanya aquest procés a través de les actituds i aptituds del Counselling, el qual té cura de la relació d’ajuda i la comunicació que es s’estableix entre professional i usuari. A més, les sessions són adaptades a les habilitats i interessos de la persona, treballant a través d’aquella disciplina artística en què més s’identifiqui: música, pintura, escriptura, fotografia, escultura …

Nou comentari