MónTerrassa
Franc Comtat espera resoldre els problemes de pendent i d’aigües
  • CA

Aquest dimarts han començat les obres de millora del paviment i drenatge d’un tram del carrer del Franc Comtat, en el tram que va des del carrer de Felip II fins el número 289 (inclòs), a la Maurina. Es tracta d’una primera fase en la qual es posarà l’atenció en la vorera i en una de les zones d’aparcament. Les obres està previst que s’allarguin fins a finals del mes de desembre en aquesta primera fase, deixant l’accés obert per als usuaris dels guals privats. Està previst iniciar la Fase 2 del projecte el 10 de gener, i s’allargarà a finals de febrer. En aquest període s’actuarà a la vorera i a l’aparcament de la banda est, així com també a la cruïlla del carrer del Franc Comtat amb el d’Osca. La darrera fase de les obres començarà a finals de febrer o bé inicis de març i la durada aproximada serà de dues setmanes. En aquesta fase s’actuarà a la calçada del carrer del Franc Comtat entre Felip II i gairebé fins arribar al carrer de Núria.

El regidor d’Espai Públic, Raúl Ibañez, ha recordat que aquestes obres “donen resposta a la sol·licitud veïnal, després de diferents reunions, juntament amb tècnics municipals i veïns de la zona”. Del mateix parer ha estat l’alcalde Jordi Ballart que ha manifestat que “eren unes obres pendents” i ha assegurat que “seguirem escoltant els veïns per millorar la ciutat”. Per la seva banda, des de l’Associació de Veïns de La Maurina s’han limitat a dir que “veurem si aquest cop queda solucionat el problema”, i prefereixen esperar a veure com queden les obres per valorar-ho.

Plànol de les obres al carrer Franc Comtat de Terrassa | Aj. Terrassa

L’execució del projecte s’ha adjudicat, per un pressupost de 228.030,77 € amb IVA inclòs a l’empresa ASETIC, SL. Amb les obres s’espera que es resolguin les queixes que van sortir durant el 2019 i 2020 entre els veïs del carrer davant l’acabat de la urbanització -el 2018 i lligada a la plaça de la Maurina- sobretot entre els carrers Núria i Felip II. Al·legaven que s’havia produït un augment del pendent transversal del carrer, sobretot en la zona de l’aparcament, i un augment de la pendent longitudinal a la cruïlla amb el carrer Osca. A més, es queixaven que s’havia incrementat la quantitat d’aigua acumulada a la vorera.

Per fer-ho possible, el projecte contempla refer tot el paviment del carrer de Franc Comtat entre els números 237 i 289, corregint el màxim les pendents, i refent els pluvials privats i la connexió a la xarxa de clavegueram. També es rebaixarà el tram d’ampliació de vorera del carrer de Fran Comtat entre els números 259 i 273 per deixar-ho a la mateixa cota que la calçada, mantenint l’arbrat i els elements urbans existents, pel que no es podrà circular amb vehicle per aquesta zona rebaixada. Es col·locaran pilones per tal d’evitar que puguin aparcar vehicles. Pel que va a la cruïlla amb el carrer d’Osca, es farà rebaixos a la vorera perquè el pas de vianants sigui més accessible.

D’aquesta manera, amb la remodelació es mantindran les dues voreres, amb la mateixa amplada, i les dues bandes d’aparcament en línia, i un carril de circulació en sentit nord. L’únic servei existent que es trobarà afectat per les obres és la xarxa de clavegueram, ja que es recolliran tots els baixants privats de recollida de cobertes que actualment desguassen directament a vorera mitjançant un petit tall a façana.

Plànol de les obres al carrer Franc Comtat de Terrassa | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa