MónTerrassa
FOTOS Presentació a Terrassa de “Confinats” sota la carpa del Circ Raluy
  • CA

El periodista i regidor santcugatenc Josep Maria Vallès ha presentata Terrassa “Confinats” (Viena Edicions), un recull de 100 articles de com han viscut el confinament diferents persones. Amb un pròleg del periodista i escriptor Xavier Bosch i obra de la portada de l’artista Paco Minuesa. El llibre és solidari i la recaptació es destinarà a La Marató d’enguany, dedicada a la lluita contra la Covid-19. La presentació s’ha fet al Circ Raluy, que des del dia 30 de novembre s’aixeca a la plaça Nova. Hi hagut un parell sde números de circ espectaculars, i una col·laboració del Centre d’Educació Musical de Terrassa i els seus alumnes.

També s’ha passat un vídeo amb la presència del doctor Bonaventura Clotet, Sor Lucía Caram, la periodista Mònica Terribas, l’actor Joan Pera i l’esportista Gemma Mengual.

!--akiadsense-->

A l’inici del confinament, quan just començava tot, Josep Maria Vallès va obrir el blog personal ‘socdesantcugat.cat’ a la possibilitat de tothom qui volgués compartir les experiències personals d’aquells mesos en què tothom va estar tancat a casa. Ara, quan tot just comença la tardor, acaba de publicar Confinats, un llibre que recull 99 relats escrits per diverses persones que narren com ha estat aquest confinament.

“El millor és que no són uns textos escrits després de la quarantena, sinó que són ben originals perquè es van escriure enmig del confinament”. El periodista descriu el seu llibre com “un dietari” i com “un document històric d’aquells mesos”. “Aquest llibre va ser una cosa no prevista; tot va començar perquè vaig animar-me a escriure un article cada dia”, assegura.

El llibre compta amb els relats de diversos noms coneguts, com el del president de la Generalitat, Quim Torra, els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, l’actor Francesc Orella, el periodista Jofre Llombart, l’exalcaldessa de Sant Cugat i actual presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa i el del doctor Jaume Padrós, entre molts altres.

El llibre acaba amb una entrevista a la Maria Vallès, la filla de l’autor del llibre. Ella és infermera de la Unitat d’Urgències de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i el seu pare l’acompanyava cada dia fins a l’hospital. “M’explicava molts drames”, afirma a aquest diari, a més d’afirmar que el més complicat per part dels metges era “gestionar les emocions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa