FOTOS | L’incivisme, el nou rei del Parc Natural de Sant Llorenç

A la ja temuda massificació, s'hi suma la proliferació de mascaretes per totes bandes i vehicles aparcats en zones no habilitades

Gentada per accedir al Parc natural de Sant Llorenç

Gentada per accedir al Parc natural de Sant Llorenç | Cedida

Sembla que la campanya iniciada fa una setmana per part de la Diputació de Barcelona sota el lema ‘Parcs naturals sí, però amb civisme’ en la que hi participen personatges coneguts vinculats als diferents espais de la Xarxa de Parcs Naturals, no està tenint massa efecte. Tanmateix, sí que demostra que encara queda molta feina a fer a conscienciar la ciutadania en una cosa tant bàsica com és respectar l’entorn natural.

Com era d’esperar amb l’arribada de la Setmana Santa, l’afluència al Parc Natural de Sant Llorenç s’ha multiplicat. Aquest divendres, i ahir dijous, s’han pogut veure fins i tot cues per poder moure’s pels camins d’accés des de les zones d’aparcament habilitades. Però la massificació no és l’únic problema visible. Més preocupant és la proliferació de mascaretes que la gent deixa al seu pas. El rastre és ben visisble, i només cal mirar a terra per trobar-se cada ics metres amb material sanitari escampat pels camins i vorals. Un perill no només mediambiental sinó també de salut.

L’incivisme també s’estén a la zona d’aparcaments, on per exemple, a l’espai del camí dels Monjos aquest mateix divendres al matí s’hi poden veure diversos cotxes mal aparcats, saltant-se les proteccions que delimiten el límit d’aforament, en llocs no habilitats i, alguns fins i tot bloquejant camins d’emergència.

Mascaretes trobades a pocs metres del pàrquing del Camí dels Monjos

Mascaretes trobades a pocs metres del pàrquing del Camí dels Monjos | Cedides

Mascaretes trobades a pocs metres del pàrquing del Camí dels Monjos

Mascaretes trobades a pocs metres del pàrquing del Camí dels Monjos | Cedides
Un vehicle bloquejant un pas d'emergència

Un vehicle bloquejant un pas d’emergència | Cedida

Nou comentari