MónTerrassa
FOTOS ESPECTACULARS Fase final de l’enderroc de dos edificis de Ca n’Anglada
  • CA

Amb l’enderroc dels dos edificis situats al passatge de la Concòrdia, números 1 i 3, ubicats a l’illa delimitada pels carrers de Jacint Elias, de Sant Crispí, Sant Damià i passeig del Vint-i-dos de Juliol, Terrassa fa un pas més en la transformació urbanística de la part nord del barri de Ca n’Anglada. Les obres van a càrrec de l’empresa Hercal Diggers S.L, amb un pressupost d’adjudicació de 168.148,55 euros, que també inclou la urbanització provisional dels espais alliberats.

L’enderroc dels dos edificis s’ha realitzat amb una pala excavadora giratòria sobre cadenes de 12 tn a 20 tn. Per evitar la pols, ja que els edificis més propers es troben a una distància màxima de 12 metres, es procedirà a ruixar contínuament d’aigua tota l’obra. Actualment ja s’ha enderrocat l’entrebigat, sense debilitar les biguetes, i les parets de tancament ja s’han tirat a terra.

Els dos edificis tenen una superfície en planta de 564,68m2 i una superfície total d’uns 2.825 m2 , i formen un conjunt edificat amb planta rectangular de dimensions aproximades de 14,80 m per 38,16 m, format per planta baixa, quatre plantes, i sotacoberta. Cada bloc està format per 20 habitatges (quatre per planta), distribuïts entorn d’un nucli d’escales i sense ascensor.

Un cop amb el solar alliberat -aquesta setmana s’està enretirant tota la runa-, es farà la urbanització provisional amb paviments, enllumenat i evacuació d’aigües de pluja. S’instal·laran columnes de llum, en substitució de les llumeneres de les façanes; dos nous embornals, a la part baixa, per recollir les aigües de pluja, que es connectaran a la xarxa de sanejament; i es reposaran totes les zones afectades per l’actuació, així com els escocells trencats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa