MónTerrassa
Fotografies antigues de Nadal, als carrers de Terrassa
  • CA

Des de fa uns dies, els carrers de Terrassa mostren fotografies antigues de com era el Nadal a la ciutat. Es tracta d’una exposició que té lloc durant els dies del cicle nadalenc i es troba repartida per set places i parcs de Terrassa. Aquestes imatges es troben ubicades en grans tòtems de 2×1 metres i contenen reproduccions de fotografies històriques.

Són de l’Arxiu Històric de Terrassa, i el govern municipal ha decidit posar-les, per primera vegada, amb l’objectiu de “transportar-nos al passat” i “propiciar que les generacions més grans comparteixin amb les més joves els records dels Nadals passats”. Es busca doncs, crear un diàleg intergeneracional en què pares i avis expliquin a nens i adolescents com era la ciutat i quines tradicions hi havia ara fa uns anys.

Exposició de fotografies antigues de Nadal a la via pública | Aj. Terrassa

Els punts en què es poden veure aquestes imatges antigues són:

?Rambla d’Ègara amb Carrer Gutemberg (barri de Ca n’Aurell)
?Plaça de Ca n’Anglada (barri de Ca n’Anglada)
?Plaça de la Terrassa Industrial (barri del Segle XX)
?Plaça de l’Assemblea de Catalunya (barri de La Maurina)
?Plaça de Nacions Unides (barri de Can Roca)
?Plaça Federico Garcia Lorca (Les Arenes-La Grípia-Can Montllor)
?Passeig Lola Anglada (barri de Les Fonts)

Aquesta iniciativa forma part del nou gir que des de l’equip de govern volen donar a totes les festes i activitats que tinguin lloc a la nostra ciutat. En el cas concret de les festes de Nadal s’aposta per fer una celebració que en pugui gaudir tothom, independentment del gènere, sexe, raça i procedència. I és que el que es pretén és fer-les més inclusives i igualitàries, “respectant la tradició però fomentant la participació ciutadana amb valors de pau, solidaritat i generositat”, és a dir, buscant els valors universals que uneixen a tothom vingui d’on vingui i sigui qui sigui. I sempre, parant especial atenció a les “persones més vulnerables” i amb ànim d’arribar “al màxim de territori possible”, d’aquí que s’hagi intentat descentralitzar el màxim les activitats per als diferents districtes.

Consulteu les activats a la revista Visquem Terrassa per Nadal

Exposició de fotografies antigues de Nadal a la via pública | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pilar Ezequiel Sanmarti a desembre 26, 2021 | 10:07
    Pilar Ezequiel Sanmarti desembre 26, 2021 | 10:07
    Estic molt contenta aquesta idea o exposicio amb Acosta mes si cal a la Terrasa que estimo, GRACIAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa