MónTerrassa
Fotografies antigues de Nadal, als carrers de Terrassa

Des de fa uns dies, els carrers de Terrassa mostren fotografies antigues de com era el Nadal a la ciutat. Es tracta d’una exposició que té lloc durant els dies del cicle nadalenc i es troba repartida per set places i parcs de Terrassa. Aquestes imatges es troben ubicades en grans tòtems de 2×1 metres i contenen reproduccions de fotografies històriques.

Són de l’Arxiu Històric de Terrassa, i el govern municipal ha decidit posar-les, per primera vegada, amb l’objectiu de “transportar-nos al passat” i “propiciar que les generacions més grans comparteixin amb les més joves els records dels Nadals passats”. Es busca doncs, crear un diàleg intergeneracional en què pares i avis expliquin a nens i adolescents com era la ciutat i quines tradicions hi havia ara fa uns anys.

Exposició de fotografies antigues de Nadal a la via pública | Aj. Terrassa

Els punts en què es poden veure aquestes imatges antigues són:

📍Rambla d’Ègara amb Carrer Gutemberg (barri de Ca n’Aurell)
📍Plaça de Ca n’Anglada (barri de Ca n’Anglada)
📍Plaça de la Terrassa Industrial (barri del Segle XX)
📍Plaça de l’Assemblea de Catalunya (barri de La Maurina)
📍Plaça de Nacions Unides (barri de Can Roca)
📍Plaça Federico Garcia Lorca (Les Arenes-La Grípia-Can Montllor)
📍Passeig Lola Anglada (barri de Les Fonts)

Aquesta iniciativa forma part del nou gir que des de l’equip de govern volen donar a totes les festes i activitats que tinguin lloc a la nostra ciutat. En el cas concret de les festes de Nadal s’aposta per fer una celebració que en pugui gaudir tothom, independentment del gènere, sexe, raça i procedència. I és que el que es pretén és fer-les més inclusives i igualitàries, “respectant la tradició però fomentant la participació ciutadana amb valors de pau, solidaritat i generositat”, és a dir, buscant els valors universals que uneixen a tothom vingui d’on vingui i sigui qui sigui. I sempre, parant especial atenció a les “persones més vulnerables” i amb ànim d’arribar “al màxim de territori possible”, d’aquí que s’hagi intentat descentralitzar el màxim les activitats per als diferents districtes.

Consulteu les activats a la revista Visquem Terrassa per Nadal

Exposició de fotografies antigues de Nadal a la via pública | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pilar Ezequiel Sanmarti a desembre 26, 2021 | 10:07
    Pilar Ezequiel Sanmarti desembre 26, 2021 | 10:07
    Estic molt contenta aquesta idea o exposicio amb Acosta mes si cal a la Terrasa que estimo, GRACIAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa