MónTerrassa
La fotografia eròtica com a eina per l’empoderament femení
  • CA
Fotografia eròtica

!--akiadsense-->

Tan a prop del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és fonamental parlar de les dones i de l’empoderament femení. En els últims anys s’ha anat fent eco d’una pràctica artística que té com a objectiu aconseguir que les dones se sentin fortes i segures: la fotografia eròtica. Hi ha moltes maneres de dur-la a terme i la millor és posar-se en mans d’un professional en l’àrea que ens ajudarà a connectar amb el nostre poder interior.

Els principals objectius d’aquestes sessions fotogràfiques és trobar-nos a nosaltres mateixes, acceptar-nos, redescobrir-nos, sentir-nos poderoses i invencibles, com a individuals i com a col·lectiu. “El redescobriment a tots els nivells és important per a qualsevol persona, i més en el cas de les dones, donat que vivim en una societat patriarcal on la figura femenina està condicionada per uns patrons normatius establerts que determinen quina és la imatge de feminitat acceptada i tot el que surt d’aquests patrons queda exclòs. I això genera frustracions i falses expectatives. Per tant, el que intentem és trencar amb aquests patrons, incloure tot tipus de cossos, perquè totes les belleses son igual de vàlides i potenciar aquells aspectes més positius de cada dona”, explica la Nerea, fotògrafa de El placer es mío, experta en fotografia eròtica.

També és una pràctica que millora l’autoestima i que cerca mostrar la bellesa del cos femení, que pateix constantment una forta pressió social per adaptar-se a unes mides, unes característiques i unes talles, entre d’altres. És important considerar també aquesta funció de la fotografia eròtica: “Per poder mostrar-nos, perquè surti tot el nostre potencial, perquè nosaltres tenim el poder, tant cap a l’interior d’una mateixa com cap a l’exterior i els altres”, assegura l’Anna, la fotògrafa de Nina Lola Produccions, amb molta experiència en aquestes sessions.

Qualsevol dona pot provar la fotografia eròtica, que es fa en un entorn íntim on la model es sentirà còmoda i respectada. Foto rere foto, posar davant la càmera es tornarà més fàcil i més poderós. Les sessions, sempre realitzades amb cura, potencien la sensualitat i ofereixen un conjunt d’instantànies com a resultat que ens recordarà cada dia fins a quin punt som fortes i invencibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa