Viure a Terrassaté més tirada ara del que ho tenia abans de la pandèmia, especialment per als barcelonins. Així ho diu almenys el portal immobiliari Fotocasa, qui detecta un major interès per viure a la “perifèria” de Barcelona des del confinament. Així han detectat que Terrassa, Sant Just Desvern, Sabadell o Rubí tenen més demanda d’habitatge.

Segons el portal, la pandèmia ha alertat el mercat immobiliari a 22 ciutats de la província de Barcelona. No es tracta de capgirar res sinó d’accelerar un fenomen que es viu des de finals del segle XX i especialment des de fa una dècada: Barcelona expulsa ciutadans cap als municipis del seu entorn (el fenomen conforma una de les arestes de l’anomenada gentrifricació de la capital catalana, en la línia del que passa a les principals conurbacions europees.

La cerca d’habitatges en lloguer s’han duplicat en el 41 per cent de ciutats metropolitanes i també els contactes d’habitatge per a comprar-los. La demanda d’habitatge a Sabadell s’ha incrementat un 109 per cent, segons Fotocasa: un 131 pel que fa al lloguer i un 97 per cent pel que fa a la compra. És la tercera ciutat on més ha pujat l’interès després de Terrassa, on ha pujat un 121 per cent, i Sant Just Desvern, on s’ha incrementat un 111 per cent.

“El 42 per cent dels llogaters han buscat llogar un altre habitatge des que va començar la pandèmia. És d’esperar que el mercat de llgouer tingui molta activitat els propers mesos per la facilitat de rotació que fa possible el lloguer”, assegura la directora de Comunicació de Fotocasa, Anaïs López.

L’estudi, titulat Influència de la pandèmia a la demanda d’habitatges, es basa en les quatre províncies amb més demanda a Espanya (Madrid, Barcelona, València i Màlaga) just després del confinament i comparant-los amb les dades prèvies al mes de març, quan la Covid va irrompre a Espanya. En el cas barceloní, és destacable que l’increment s’està produint a ciutats del que Fotocasa anomena “perifèria” i que podria ser la primera i la segona corona metropolitana.

Nou comentari