MónTerrassa
Formació en hematologia per a professionals de MútuaTerrassa
  • CA

Professionals d’Atenció Primària, i residents de diferents especialitats mèdiques, de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa han realitzat aquest dimecres la primera jornada d’actualització en Hematologia i Hemostàsia. L’acte, que ha tingut lloc a l’Edifici Docent, ha estat coordinat per la Dra Ana Muntañola, adjunta al servei d’Hematologia de l’HUMT. La mateixa Muntañola, juntament amb la doctora Esther Calbo, directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial, i el Doctor Josep Maria Martí, cap del servei d’Hematologia, han realitzat la conferència inaugural.

La jornada s’ha dividit en dues sessions -una de matí i una de tarda- i hi han participat una desena de professionals, tots ells del servei d’Hematologia de l’HUMT i del laboratori d’anàlisis clíniques Catlab. La formació ha consistit en abordar continguts com les hemopaties benignes i malignes, la hemostàsia i la patologia plaquetària.

Primera edició de la jornada d’actualització

D’altra banda, MútuaTerrassa continua amb les jornades de formació per als seus professionals i el pròxim divendres, 5 de novembre, al mateix Edifici Docent i en el marc del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient promogut per la OMS, tindrà lloc una sessió sota el títol: “Actuem ara per un part segur i respectuós”. Serà presentada pel Dr. Oriol Porta, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’HUMT, la llevadora Gràcia Coll, supervisora de la Sala de Parts i ASSIR de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i la Dra. Olga Monistrol, presidenta del Comitè de Seguretat del Pacient de la mateixa fundació.

En el marc d’aquesta sessió se celebrarà una ponència sobre violència obstètrica pronunciada per la¡ Dra. Carmina Comas, cap del servei d’Obstetrícia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb el títol Experiència de la Comissió de Violència Obstètrica de l’HGTP. La Dra. Serena Brigidi, directora de l’Observatori de la Violència Obstètrica a Espanya, també durà a terme una intervenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa