MónTerrassa
Formació per als delegats d’una vintena de centres de secundària de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa, a través del programa Punt Jove a l’Institut del Servei de Joventut, inicia aquest dilluns la XVII edició de la Formació de persones delegades de classe. Fins a l’11 de desembre, 728 delegats i delegades d’una vintena de centres d’educació secundària de la ciutat estan convocats a unes jornades que enguany es faran de forma telemàtica i adaptades a cada centre educatiu, degut a les mesures de seguretat sanitària necessàries a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així, hi haurà un dia i una hora assignada per a l’alumnat de l’ESO de cada institut i tot l’alumnat de Batxillerat farà la formació alhora, en la mateixa sessió.

La finalitat principal d’aquestes jornades és reconèixer la tasca que fan les persones delegades i subdelegades com a representants de l’alumnat de les seves classes i posar en valor la importància de la seva participació i implicació en el seu centre educatiu. Aquesta formació proporciona a les persones participants eines i recursos que els permetrà desenvolupar millor la seva tasca capacitant-les i formant-les en participació estudiantil. Aquests es concreten en recursos per a la comunicació, per a la programació d’activitats, la resolució de conflictes, el treball en grup, la presa de decisions de manera consensuada, eines per promoure la participació, etc. La jornada inclou accions formatives sobre l’estructura organitzativa dels centres de secundària, les funcions dels delegats/des, els drets i deures de l’alumnat, etc.

Seguint la línia iniciada en els últims anys, s’implicarà al professorat en tot el procés formatiu amb l’objectiu de facilitar el seu paper en l’impuls de la participació estudiantil i en la implementació de noves metodologies per generar coneixement. Amb aquesta proposta formativa el Servei de Joventut, a través del Punt Jove a l’Institut (PJI), posa a disposició de la comunitat educativa tot un seguit d’informacions, recursos i eines amb l’objectiu de facilitar l’impuls de la participació estudiantil i col·laborar en la construcció d’una ciutadania formada, informada, participativa i compromesa amb la comunitat de la que forma part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa