MónTerrassa
L’horari dels camions de residus, queixa habituals
  • CA

El passat mes de novembre, la Síndica Municipal de Terrassa va presentar un escrit a l’Ajuntament de Terrassa en què es traslladava els greuges observats per l’alumnat de tercer d’ESO de l’escola Vedruna Vall, dins del projecte educatiu i formatiu “Educant en valors”, respecte a un nou pla de distribució dels camions d’escombraries de la ciutat. Els estudiants han realitzat un document en el qual s’han seleccionat les propostes més reiterades al voltant del reciclatge i residus a la nostra ciutat.

Els contenidors provoquen repetides queixes per la majoria dels estudiants i ciutadans enquestats. El mal ús d’aquests, l’estètica errònia i el seu mecanisme d’obertura inciten a fer les diferents propostes i reclamacions que recullen els estudiants en el document presentat al govern.

En primer lloc, consideren que les deixalles que es troben als voltants dels contenidors de la ciutat incomoden als veïns. “Molts cops els contenidors no han estat buidats i per tant, es troben plens quan volen dipositar els escombralls dins”, es queixen. També afirmen que l’estètica d’aquests genera descontent. Es considera que “espatllen l’harmonia dels carrers” i proposen contenidors subterranis per tota la ciutat, que a la vegada “ajudarien a les persones amb mobilitat reduïda”. Tanmateix són conscients que aquesta aposta requereix un gran pressupost per la qual coses donen alternatives com tancar els contenidors en recintes de fusta, “perquè la ciutat es vegi més neta i de la mateixa manera, costi més fer-los malbé”.

Els alumnes egarencs que han realitzat el treball, no troben adients les obertures de molts dels contenidors “per les seves petites dimensions” i perquè els mecanismes per obrir-los “en molts casos no resulten fàcils per alguns sectors de la població”. Els petits forats per dipositar la brossa als contenidors provoquen que la ciutadania deixi les escombraries a terra quan veuen que les seves bosses no hi entren per dimensions. Es demana també un major control, ja que sovint s’espatllen i resulta complicat poder obrir-los.

Pel que fa als horaris dels camions encarregats de buidar els contenidors són un dels altres greuges que s’esmenten. Es demana reiteradament una revisió de les franges horàries en què aquests passen, ja que sovint entorpeixen el trànsit de la ciutadania. Es considera també que s’hauria de fer el possible per evitar que els contenidors s’omplin, fent que els camions els buidessin més d’un cop al dia, per exemple.

Les papereres destinades als excrements dels gossos es troben generalment sense bosses de plàstic, el que contribueix a fer que la femta es deixi al terra. Demanen un millor manteniment d’aquestes. Altrament, proposen papereres amb cendrers per induir a la població fumadora a dipositar les burilles allà i no pas a terra. En darrer lloc, veuen la necessitat de millorar la campanya informativa sobre el sistema de recollida de mobles, ja que part de la població enquestada no sap on trucar o a qui dirigir-se per llençar-los. Proposen també una aplicació que contingui un mapa de localització de contenidors per ajudar a la població a trobar-los i a reciclar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa