Font de l'ocell viu a Vacarisses

Font de l’ocell viu a Vacarisses | Càrol Paez

Una font que fa honor al seu nom. Preciós degotall d’aigua a la zona dels Caus, que només raja en temps de plugims i amb un abeurador de pedra, molt carismàtic i simpàtic. Aquest enclau ens recorda, que tot riu neix d’una font. I heus ací, la font! Un racó que sembla fabricar les seves aigües, que després, regalimen al torrent de la Serra Llarga.

La baixada fins a la font, pocs 20 metres, està senyalitzada i és tota una experiència. Endinsada en un espai ombrívol i humit, ple de falgueres, que ens acaronen les cames fins a peu de font. Un terreny argilós, característic dels cames roges vacarissencs, ens recorda baixar amb prudència.

Un cop a la font, en un dels costats, a la nostra dreta, dins d’aquest espai mig balmat, hi ha una font “semi-dipòsit”, molt petita. L’accionament devia ser amb un tap. Ara trencada. Pel boc, pots posar-hi fins i tot la mà, de com està de maltret.

Orientació: L’accés a la font és coincident en la seva part inicial amb el de la Font del Llimac. A la carretera que va de Terrassa a Rellinars (B-122) prop del km 6.8 prenem a mà esquerra la pista que va als Caus del Guitard. Fins a la plaça dels Caus allà trobarem un pal informatiu que indica l’inici del sender que baixa al fons del torrent i a la font.

Font de l'ocell viu

Font de l’ocell viu | Càrol Paez

Mapa amb la localització de la font

Mapa amb la localització de la font | Caparrós / Wikiloc

Nou comentari