MónTerrassa
Fondevila guanya el Premio Olivar i el dona a obra social a Terrassa

Joan Francesc Fondevila Gascón guanyatel V Premio Internacional de Relato sobre Olivar, Aceite de Oliva y Oleoturismo, en la categoria Premis del Públic, gràcies a l’obra “Amanecer entre acebuches”, en què amb prosa poètica escriu una metàfora sobre la lluita per la vida, la immigració i el contrast entre el món rural i l’urbà, amb protagonisme de les oliveres i els ullastres. Fondevila, que farà donació dels 500 euros del premi a obra social a través de l’Ajuntament de Terrassa, també ha guanyat la categoria de Xarxes Socials en aquest certamen internacional.

En la modalitat de Premis del Públic, es comptabilitza el suport popular als relats finalistes d’arreu del món (320) al llarg de 30 dies i amb un vot per persona i IP a la web de “Más que cuentos”. A la classificació final, Fondevila ha obtingut 2998 vots, per davant de la resta de participants (2721 el segon, 2685 el tercer, 2022 el quart, 1537 el cinquè, i així fins arribar als 139 vots del darrer classificat).

Convocat per Ferias Jaén

“Estic feliç i emocionat pel gran suport del públic que he aconseguit”, explica l’escriptor egarenc. “Com que escriure em surt del cor i entenc que és un acte de pura generositat, he decidit, juntament amb la meva família, fer donació del
l’import aconseguit a obra social mitjançant l’Ajuntament de Terrassa”, exposa el catedràtic i doctor Joan Francesc Fondevila Gascón.

“Les oliveres sempre m’han inspirat”

La temàtica dels treballs obligatòriament ha de fer esment a l’oliverar, l’oli d’oliva, l’oleoturisme o algun dels aspectes vinculats a la Cultura de l’Oliverar. “Les oliveres sempre m’han inspirat, i de fet a Terrassa en podem gaudir d’unes quantes”, exposa Fondevila, que recentment ha guanyat també el Premi Literari Serranía de Guadalajara, el Premi Científic Internacional QP i ara suma dues noves victòries (Xarxes Socials i Premis del Públic) al V Premio Internacional de Relato sobre Olivar, Aceite de Oliva y Oleoturismo. Fondevila ha guanyat al llarg de la seva trajectòria nombrosos premis per la seva activitat científica, literària, docent i de gestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa