MónTerrassa
La VII Fira de l’Oliva torna amb més de 50 paradistes
  • CA

El barri de Ca n’Anglada es prepara per acollir la VII la Fira de l’Oliva, una edició sense restriccions sanitàries que recupera el format pre-pandèmia. Enguany, la fira creix i comptarà amb més de 50 paradistes, en total 53, una quinzena més que l’edició anterior. El certamen, que vol donar a conéixer el món de l’oli d’oliva com a essència de la cultura mediterrània, se celebrarà el proper 2 d’abril al llarg de tota la jornada. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la secretària de l’Associació de Comerç de Ca n’Anglada – El Tomb, Susana Medina, han explicat tots els detalls en un roda de premsa aquest migdia.

Des de les 10:00h fins les 21:00h tindrà lloc el mercat de parades de venda d’oli, olives, productes derivats i alimentació artesana al carrers de Sant Tomàs, Sant Cosme i la plaça de Ca n’Anglada. Entre aquestes 53 parades hi haurà comerços del barri -associats i no associats-, productors, artesans i agricultors, sempre escollint les parades més pròximes per donar sortida als productes de quilòmetre 0. A part, tornaran els concerts, el llançament de pinyol, la restauració, les activitats infantils i tallers. En aquest sentit, Medina ha celebrat que “afortunadament, les restriccions ja son història”.

“La fira és un dia important per deixar enrere la imatge que es dona del nostre barri i mostrar el potencial del nostre comerç”, ha afirmat. Medina ha recordat que l’any passat va ser tot un èxit, amb un total de 38 paradistes i l’assistència de més de 4.600 persones, i amb aquesta edició espera que molta més gent s’apropi a gaudir de la restauració del barri.

Per la seva part, l’alcalde considera que la fira és un referent per Terrassa: “Va començar com a fira de barri, i ara es una fira de ciutat“. Ha expressat que és molt positiu que després de dos anys tan complicats es pugui presentar aquesta edició i ha conclòs que des de l’Ajuntament es donarà el ple suport a la fira, que “contribueix a dignificar el comerç de proximitat i posar-lo en valor”.

Torna la Ruta de la Tapa

Un dels plats forts d’aquest edició és la tornada de la Ruta de la Tapa, que comença aquest 25 de març i s’allargarà fins el 3 d’abril. Aquesta activitat és d’un concurs de tapes que creen cada any els bars i restaurant de la zona. Es tracta que cadi client ha de tastar-les i puntuar-les, escollint així la millor tapa de Ca n’Anglada. L’any passat es van vendre més de 1.800 tapes, un nombre molt elevat que enguany desitgen superar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa