MónTerrassa
Troba el finestral gòtic amagat a la plaça Vella
La finestra gòtica d’un dels balcons del Mesón de los Arcos | J.M.O.

L’any 2002 l’edifici del mític Mesón de los Arcos era enderrocat per construir-ne un de nou, més modern però sense història. L’any 2000 Narcís Torrens es jubilava i el més de setembre tancava definitivament l’històric local. Però no tot va anar a les escombraries. Una petita part es va salvar de desaparèixer.

Una peça de gran valor que està al carrer però s’ha de buscar

Una peça de gran valor que bona part de la ciutadania avui no sap que existeix, que es conserva perfectament i que se situa en un lloc perfectament visible, al carrer, a la plaça Vella. Una llinda de pedra esculpida

La finestra gòtica d’un dels balcons es va conservar i avui encara podem observar des de l’exterior, en el portal d’accés als pisos que hi ha a la part sud, a tocar del carrer de Jaume Cantarer.

La llinda de finestra de l’antic Hostal d’Alberiques, o d’Alberigues

La llinda de finestra de l’antic Hostal d’Alberiques, o d’Alberigues -un dels dos que existien a la Vella fa 640 anys- està protegit com a bé cultural d’interès local. La part inferior està treballada formant un calat sota un arc carpanell, amb dos caps esculpits als extrems. La part superior mostra una motllura guardapols de línies rectes i fistonat a l’interior, podem llegir en una entrada de la Viquipèdia. La part superior forma un timpà decorat amb una senzilla orla i protegit per un guardapols de línies rectes fistonat pel interior. Va ser bastida a final del segle XIV i algunes fonts precisen la data del 1382.

En època medieval a la plaça Major de la vila hi havia dos hostals: el d’en Satorra, i el de n’ Alberigues. Aquest últim, propietat de Berenguer Alberigues, estava situat a la plaça cantonada amb el carrer de Jaume Cantarer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa