MónTerrassa
FGC omple de literatura i solidaritat trens i estacions per celebrar Sant Jordi

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha preparat un any més diferents activitats per transmetre l’esperit de la Diada de Sant Jordi entre els seus usuaris i per fomentar l’ús de la lectura dins dels trens i la solidaritat. Els viatgers podran gaudir d’un programa d’actes que es desenvoluparà a les estacions i als trens d’FGC.

Dimecres 18 d’abril

Signatura de llibres amb Sílvia Tarragó

De 16.00h a 18.00h a l’antic cinema de l’Avinguda de la Llum, vestíbul Vergara de l’estació de Pl. Catalunya.

L’escriptora Sílvia Tarragó signarà avui exemplars de la seva novel·la “Temps de llum”, una història ambientada en l’Avinguda de la Llum, les primeres galeries comercials subterrànies d’Europa i que comptaven amb un cinema, espai on l’autora signarà els llibres. Els usuaris que s’apropin podran gaudir d’aquest espai, normalment tancat al públic i que obre portes per celebrar Sant Jordi.

Dijous 19 d’abril i divendres 20 d’abril

Recollida de contes

De 09.00h a 19.00h a l’Espai Provença de l’estació de Provença d’FGC.

Recollida de llibres infantils per a nens i nenes d’entre 0 i 10 anys a càrrec de la fundació Pere Tarrés i amb finalitats solidàries.

Dijous 19 d’abril

Lliurament de premis VI Concurs de Tuitrelats “Un tren d’històries”

A les 18.00h, a l’Espai Provença d’FGC

Lliurament de premis del VI Concurs de Tuitrelats “Un tren d’històries”, convocat per FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès a través del compte corporatiu de Twitter de Ferrocarrils.

Divendres 20 d’abril

Degustació de productes gastronòmics

Espai Provença d’FGC, tot el dia

Les estacions de turisme i muntanya de Vall de Núria i Vallter 2000, juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, organitzen una acció turística i agroalimentària amb estands on els assistents podran degustar i comprar productes típics de la comarca i amb la marca de garantia Productes del Ripollès.

Dissabte 21 i dilluns 23 d’abril

Donació de sang

Amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits, Ferrocarrils organitza una donació de sang a diferents estacions de la línia. Així, els donants podran donar sang el dissabte 21, d’11.00h a 21.00h, en un tren estacionat a la via 5 de l’estació de Pl. Catalunya; el dilluns 23, de 10.00h a 21.00h, a l’Espai Provença i, de 15.00h a 21.00h, en un tren estacionat a la via 6 de l’estació de Sant Boi.

Dilluns 23 d’abril

Bateig de tren

A les 17.00h, a la via 6 de l’estació de Sant Boi

La Diada de Sant Jordi, en un acte celebrat a l’estació de Sant Boi, es batejarà una unitat de tren d’FGC amb el nom de l’escriptor Joanot Martorell. Aquesta unitat de tren se suma així al conjunt de trens que Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors, com els de Maria Aurèlia Campmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Elvira Farreras, Carles Salmerón, Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabre.

Dilluns 23 d’abril

Lliurament solidari de llibres

Durant tot el dia

Lliurament dels contes infantils recollits a l’Espai Provença a diferents centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés.

Dilluns 23 d’abril

Lliurament de roses a l’hospital Vall d’Hebron

Durant tot el dia

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, els pacients de l’hospital Vall d’Hebron rebran “roses solidàries” recollides a les instal·lacions d’FGC. Els voluntaris de Vall d’Hebron i FGC han repartit unes targetes en forma de roses entre els passatgers de la línia Barcelona-Vallès. Els usuaris han pogut escriure missatges d’ànim, de superació, d’alegria, entre d’altres, per als pacients ingressats a l’hospital Vall d’Hebron.

L’organització dels actes de Sant Jordi a FGC és una aposta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per vincular el ferrocarril amb una data tan especial com la Diada de Sant Jordi, en què la lectura és un dels protagonistes de la jornada, com també ho és en el tren durant molts dels viatges dels usuaris.

El programa complert de totes les activitats de Sant Jordi, així com les bases dels concursos “Un tren d’històries” i “Petons al tren”, es poden consultar a www.fgc.cat.

Nou comentari

Comparteix