MónTerrassa
FGC estrenarà “vagons del silenci” per evitar contagis

FGC estrenarà en els pròxims dies “vagons del silenci”, on demanaran als passatgers que no parlin ni mengin per reduir les possibilitats de contagi, tal com han reclamat diversos experts en els últims dies. En una entrevista aquest dilluns a la SER, el director general de FGC, Pere Calvet, va explicar que fa temps que l’operador treballa en el projecte, que no implica cap transformació més enllà de col·locar senyals especials a les portes.

“Recomanarem als viatgers que no parlin”, va dir Calvet. “Els viatgers no solen parlar, però per exemple per parlar pel mòbil és habitual abaixar-se la mascareta. O per menjar. És una qüestió de solidaritat”. El director general de FGC ha insistit que el transport públic “és segur”, tot i reconèixer que és “difícil fer un seguiment” dels possibles contagis. “Les estadístiques de tot el món demostren que el transport públic no és un focus de contagi important”, va dir.

Preguntat per si el transport públic també hauria de tancar ara que la majoria de sectors econòmics estan paralitzats per la Covid-19, Calvet ha defensat que no es pot comparar un tren amb un restaurant o un teatre. “El transport públic és una part essencial de l’economia del país”, ha defensat, ja que és imprescindible per a la mobilitat de molts serveis essencials. “Distància, mans, mascareta i renovació d’aire és suficient per no tenir brots”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa