MónTerrassa
Punts Lila i parades intermèdies d’autobusos per la Festa Major de Terrassa

La Festa Major de Terrassa d’enguany comptarà amb Punts Lila per destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes. Per millorar la seguretat i la mobilitat de determinats col·lectius en els recorreguts nocturns, els autobusos nocturns del Transports Municipals d’Ègara (TMESA) també oferiran el servei de parades intermèdies destinats a dones, menors de 16 anys i gent gran i persones en situació de discapacitat.

Entre els dies 1 i 3 de juliol hi haurà dos Punts Lila a la ciutat, un al carrer de la Rasa i l’altre a l’espai de l’Escenari Vela del Parc de Vallparadís, per viure una Festa Major lliure d’agressions i comportaments sexistes i LGTBI-fòbics. A més, aquests dies també hi haurà parelles itinerants en diferents espais de la festa que oferiran suport i informació.

Parades intermèdies al servei nocturn d’autobús

Pel que fa a la mobilitat, els autobusos nocturns de TMESA oferiran un servei de parades intermèdies destinades a dones, joves menors de 16 anys, gent gran, i persones amb capacitats diverses. Aquest servei ofereix la possibilitat de sol·licitar una parada entre dues parades fixes de la ruta amb l’objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat de determinats col·lectius en els seus recorreguts nocturns. S’oferirà el servei de baixada, però no de pujada.

Les persones usuàries d’aquests col·lectius que vulguin utilitzar aquest nou servei hauran d’avisar al conductor o conductora, tan bon punt pugin al vehicle, de la seva intenció de baixar en un lloc entre dues parades fixes. El servei efectuarà la baixada del vehicle per la porta davantera del bus.

Servei ininterromput de trens

Els trens de la línia S1 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Terrassa oferiran un servei ininterromput nocturn durant les nits del divendres 1 de juliol i del dissabte 2 de juliol. Hi haurà trens a cada hora durant tot el dia de manera ininterrompuda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carla a juny 21, 2022 | 23:33
    Carla juny 21, 2022 | 23:33
    La violència és violència. Entenc que si un jove o un home està patint una agressió o un assatjament no podrà demanar ajuda en aquests punts. S'ha de deixar agredir o robar? És molt vergonyós aquesta actitud. Us imagineu un policia que es negui a ajudar-vos pel simple fet de no ser dona? I ho diu una dona.

Nou comentari

Comparteix