MónTerrassa
Falles i castells fusionats a Pont de Suert pels Castellers de Terrassa
Falles i castells fusionats a Pont de Suert pels Castellers de Terrassa | Castellers de Terrassa

!--akiadsense-->

Per tercer any consecutiu, els Castellers de Terrassa es van desplaçar fins a la capital de l’Alta Ribagorça per a unir dues tradicions culturals catalanes, reconegudes per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat; les falles del Pirineu i els castells, gràcies a l’associació de fallaires del Pont de Suert i la colla egarenca.

El dia 23 a la tarda, uns quants membres de la colla blauturquesa van pujar al Faro, lloc on es reuneixen tots els fallaires, per unir-se a ells i hores més tard, caiguda la nit, protagonitzar conjuntament la baixada de falles fins el Pont de Suert. La resta de la colla, que es va desplaçar fins allà en autocar i vehicles privats, es van concentrar a la plaça del Mercadal per realitzar l’acte més important del cap de setmana. Aquest moment és quan les dues tradicions es fusionen per dotar de més poder un instant tan simbòlic, únic, màgic i espectacular: donar la benvinguda a la vila a la serp ancestral de foc que descendeix muntanya avall tot alçant un pilar a l’arribada dels fallaires.

L’endemà al matí, festivitat de Sant Joan, els Castellers de Terrassa, després de fer un petit cercavila pels carrers principals del poble, van realitzar l’actuació castellera en la que van descarregar després d’un primer intent desmuntat de 3 de 7, el 2 de 6, 3 de 6 i 4 de 6 amb l’agulla.

Desprès d’un cap de setmana més que especial a Pont de Suert, els Castellers de Terrassa es preparen per afrontar la Festa Major de Terrassa i assolir els reptes que s’han proposat amb les majors garanties possibles, realitzant assajos especials el dimarts 27, dimecres 28 i dijous 29 a la seva seu, al local del carrer Pasteur.

Nou comentari

Comparteix