MónTerrassa
Ajuntament de Terrassa i Monument a la Dona Treballadora s’il·luminen de blau
  • CA

Sabeu per quina raó ahir al vespre-nit la façana de l’Ajuntament de Terrassa i el Monument a la Dona Treballadora es van il·luminar de color blau? La iniciativa va sorprendre part de la ciutadania , que no en sabia les raons, tot i que en els darrers anys posar llum als monuments en dies especials és cada cop més habitual.

La façana de l’Ajuntament i el Monument a la Dona de Treballadora de la carretera de Castellar van aparèixer unes hores en color blau amb motiu del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, que se celebra arreu del món el segon dissabte del mes d’octubre. Ho va recordar l’alcalde Jordi Ballart en una piulada a Twitter: “Avui és el Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, que vol crear comprensió i conscienciació a les necessitats de les persones que pateixen una malaltia limitant i avançada. Cal reivindicar-les per la dignitat i qualitat de vida dels pacients i les seves famílies”. També se’n va fer ressò el compte oficial del Consistori: “Il·luminem la façana de l’Ajuntament i el monument a la dona per posar-nos al costat de les persones que viuen amb una malaltia que els limita la vida i de les seves famílies”. Els dos monuments patrimonials egarencs van oferir una imatge diferent i especial, i és que la il·luminació els ressalta encara més.

Façana de l’Ajuntament de Terrassa i Monument a la Dona Treballadora s’il·luminen de blau/J.B.

L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada pel comitè de l’Aliança Mundial de Cures Pal·liatives, és donar suport a les cures pal·liatives arreu del món, amb la finalitat d’augmentar la conscienciació i la comprensió de les necessitats de les persones que viuen amb una malaltia que els limita la vida i de les seves famílies.

Les cures pal·liatives són el tipus d’atenció o tractament que s’ofereix a les persones que tenen una malaltia crònica avançada o es troben en situació de final de la vida. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de la persona malalta i del seu entorn cuidador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa