MónTerrassa
Exposició amb obres fetes per pacients de Salut Mental de MútuaTerrassa
  • CA

Pacients de les Unitats de Salut Mental de la Fundació Assistencial de MútuaTerrassa mostraran les seves obres en una exposició a Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. Del 4 al 13 de gener, l’entitat cultural ubicada al carrer del Teatre, número 2, acollirà una mostra dels treballs artístics realitzats per usuaris de la FAMT però també de les llars-residències Triginta i Casa Marquès, de la Fundació Vallparadís. A més de poder veure les obres, també s’oferirà l’opció d’adquirir-les amb finalitats benèfiques, i és que els diners recaptats aniran destinats, íntegrament, a La Marató de TV3, enguany destinada a la salut mental.

L’exposició, que es podrà veure en el transcurs d’aquests deu dies entre les 18 i les 20 hores, és una activitat gratuïta i oberta a tota la ciutadania. Porta per títol “Art i ment”, i el seu propòsit, segons expliquen des de MútuaTerrassa en un comunicat, és “posar en relleu la funció integradora de l’art, la qual potencia les capacitats físiques i psíquiques de les persones que conviuen amb problemàtiques de salut mental i n’afavoreix la seva autonomia personal i social. Alhora, també persegueix evidenciar i posar en valor la interrelació existent entre la salut mental i la dimensió cultural i la producció artística des del col·lectiu en primera persona”.

Des de MútuaTerrassa expliquen que el fet d’ubicar l’exposició en un emplaçament com Els Amics respon a “la voluntat d’integrar la salut mental en el seu entorn més proper, objectiu pel qual treballa intensament tant la FAMT com la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa. En aquest sentit, l’esmentada iniciativa forma part del treball que duu a terme l’entitat envers la inclusió de col·lectius vulnerables -com és el cas de les persones que pateixen una malaltia mental- a la vida activa de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa