Estudi preliminar per cobrir la riera del Palau al tram central de Poble Nou

La Taula de Seguiment de les Rieres de Terrassa es va reunir ahir a la tarda, de forma telemàtica

La Taula de Seguiment de les Rieres de Terrassa es va reunir ahir a la tarda, de forma telemàtica, per presentar les actuacions previstes per l’Ajuntament per als anys 2021 i 2022, en quant a millores i actuacions estructurals, de conservació, explotació, planejament i estudis estratègics es refereix. A la trobada, conduïda per la regidora de Rieres de l’Ajuntament de Terrassa, Jennifer Ramírez, hi van assistir representants tècnics dels diferents serveis municipals implicats, així com la resta de representants tant de Grups Municipals, com d’entitats veïnals o associacions.

Per a la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, aquesta Taula de Seguiment, així com la Comissió de Rieres, «són essencials per a donar a conèixer el compromís d’aquest Govern en treballar per a la minimització del risc de les rieres a la ciutat i per treballar en els projectes de futur, de manera conjunta i coordinada». En aquest sentit, la regidora considera que «estem atenent unes demandes històriques de la Comissió de les rieres, per tal que formin part d’un projecte de reflexió i debat ciutadà pel futur de la ciutat».

En el marc del procés de reflexió i innovació, de treball tècnic i de diàleg constructiu per trobar una fórmula d’integració i transformació de la ciutat al voltant de les rieres,es va presentar a la Taula l’encàrrec, impulsat des de l’Ajuntament, d’un estudi de dades urbanístiques a l’entorn de les rieres de Palau i de les Arenes. El document analític resultant ha de servir per definir com han de ser les propostes i els projectes previstos a les rieres. Els resultats que se’n derivin d’aquest estudi, així com els d’altres que l’Ajuntament portarà a terme, han de servir de base per a la reflexió per a determinar la millor estratègia a seguir amb les rieres.


En aquest sentit, a més, es va exposar a la Taula un estudi preliminar realitzat per a la possibilitat d’efectuar un cobriment parcial de la riera del Palau en el tram central de Poble Nou, a l’alçada de la carretera de Rellinars. Aquest projecte, és una de les possibilitats previstes, la de cobriments parcials, en la voluntat de l’Equip de Govern, tal com consta al Programa de Govern 2019-23, de treballar per trencar l’efecte barrera de les rieres i que siguin una oportunitat per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i que puguin esdevenir en connectors dels barris de la ciutat.

Nou comentari