MónTerrassa
Estudi a fons per millorar dos trams més de l’Anella Verda de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa avança en la millora dels cinc trams de l’Anella Verda. Aquest dijous, el govern ha comunicat que s’ha adjudicat la redacció del projecte dels trams 4 i 5 a l’empresa Naturalea Conservació S.L., per un import de 40.280,9 euros. Està previst que el termini d’execució sigui de sis mesos. El tram 4 té un recorregut de prop de 10 km de longitud i es troba ubicat entre la carretera d’Olesa (B-120), al barri de Roc Blanc, i el carrer de Baix Riera, al barri de Les Fonts. Pel que fa al tram 5, es tracta de 7,3 km de longitud i està delimitat pel carrer de Baix Riera, al barri de Les Fonts i s’enfila fins a Can Figueres del Mas, a Torrebonica.

Segons la informació facilitada per l’Ajuntament, en el disseny dels trams 4 i 5 es prioritzaran “actuacions que siguin respectuoses amb l’entorn perquè transitarà per llocs d’elevat interès paisatgístic i patrimonial i, perquè, des de la ciutat, s’hi accedeix amb facilitat a través de les portes de l’Anella Verda i dels camins històrics que connectaran amb aquest itinerari”. A més, el document identificarà les zones degradades i plantejarà tècniques de restauració, localitzarà zones aptes per fer àrees d’estada i miradors que permetin gaudir de l’entorn i plantejarà propostes per evitar la circulació dels vehicles a motor no autoritzats, entre d’altres actuacions.

Cinc trams a diferents ritmes

L’Anella Verda s’ha dividit en cinc trams per poder estudiar-ne les particularitats de cadascun a fons i poder-lo arranjar de la manera més adequada. Actualment, el primer tram (que comprèn 7,5 km i que va des de la finca de Can Viver de Torrebonica a Can Carbonell) ja es troba finalitzat. Pel que fa al segon, l’Ajuntament té previst que els treballs comencin a finals d’aquest 2021 i té 4,5 km de longitud i s’encaixa entre les carreteres de Terrassa a Matadepera (BV-121) i la de Terrassa a Rellinars (B-122); mentre que respecte al tercer (de 5 km, entre la carretera de Rellinars i la carretera d’Olesa) està programat per executar-lo ja l’any vinent.

El projecte d’arranjament de l’Anella Verda és ambiciós i contempla prop de 4.400 hectàrees de superfície no urbana. Es tracta d’un patrimoni natural “de gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic” i és considerat l’autèntic pulmó verd de la ciutat, que restableix l’equilibri ambiental i que a més és font de teixit econòmic, procedent dels camps, masies i sector primari. A més de tenir un component social.

Tram 5 de l’Anella Verda | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa