MónTerrassa
Calbo: “El nombre d’infectats per Covid és 10 vegades superior a la grip”
  • CA

“La quantitat d’infectats per COVID-19 és 10 vegades superior al que es veu en els pitjors hiverns de grip”, ha subratllat la doctora Esther Calbo, responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses i directora de l’àmbit d’assistència mèdica a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, en una entrevista amb el portal de Salut Infosalus, amb motiu de les recents paraules del president del govern espanyol. Pedro Sánchez va manifestar aquesta setmana que l’executiu treballa en un pla per tractar la Covid-19 amb una “malaltia endèmica”, similar a la grip, un cop s’ha vist que la mortalitat ha baixat considerablement (un 1% respecte a les taxes del 13% de l’inici de la pandèmia”.

La doctora i professora de la UIC Barcelona ha volgut matisar aquesta valoració, considerant-la “prematura”. I és que subratlla que el “concepte de pandèmia implica que es dona a tot el món una malaltia i amb una intensitat desaforada. Una malaltia endèmica mundial és la grip, però la intensitat, el nombre d’afectats és un altre nivell. La diferència entre pandèmia i endèmia és la intensitat o nombre d’afectats, i encara estem en nivells molt alts d’afectats”, sosté. En aquest sentit, recalca que la diferència entre els dos conceptes recau en la “quantitat que pateixen la malaltia”, i que actualment “la quantitat d’infectats per Covid té una taxa de 3.000 infectats per cada 100.000 habitants, mentre que la de la grup és de 400 per 100 mil habitants, deu vegades inferior”.

Així doncs, creu que ara mateix no es poden equiparar. “És veritat que en aquests moments la COVID té una mortalitat molt inferior a la grip, i una taxa d’hospitalització inferior, però en números absoluts són moltíssims més pacients dels que habitualment arriben als hospitals amb grip. Per això considero que una estratègia de gripalització sí, però en el futur, ara és prematur”, sentència l’especialista de Mútua Terrassa.

La professora de UIC incideix en què caldrà esperar a veure si després d’aquesta onada sorgeixen noves variants del virus, com seran i com es comportarà el SARS-CoV-2 amb les persones vacunades i no vacunades. En definitiva, caldrà estar atent a totes aquelles sorpreses que ens va deparant un virus encara ara massa desconegut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Muntsa a gener 24, 2022 | 16:44
    Muntsa gener 24, 2022 | 16:44
    D'acord, la grip 400 infectats per cada 100.000 habitants. Però i el refredat? 12.000? Segons la Wikipedia, "el resfriado da cuenta de un 40% del absentismo laboral y un 30% del absentismo escolar".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa