MónTerrassa
Endevineu quina estació de FGC és?

El 15 de setembre de 1985 es va posar en servei l’estació d’Hospital General de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’estació es va construir per facilitar l’accés i atendre la mobilitat que va generar l’edificació de l’Hospital General de Catalunya, construït un any abans, el 1984, i que dona nom a l’estació d’FGC. Tot i això, el tren ja passava per aquesta zona des de l’any 1918 unint els termes de Sant Cugat i de Rubí.

En el moment de la seva posada en servei, l’estació prestava servei per una sola via fins l’any 1987 quan, finalitzades les obres de desdoblament de la via entre Sant Cugat i Rubí, es va posar en servei una segona via i andana i un pas inferior per connectar les andanes.

Autopista A-7

Quan es va construir l’estació, aprofitant l’espai disponible i la proximitat de l’autopista A-7, es va condicionar una zona d’aparcament d’automòbils que ha permès disposar d’un Park and Ride que, amb el temps, també han aprofitat els residents de les noves urbanitzacions del seu entorn. Des de l’any 1993 l’estació està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa al volum de viatgers, l’any 2019 va comptar amb més de 751.000 persones usuàries. L’estació forma part del conjunt d’estacions que té FGC al municipi de Sant Cugat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan).

L’edifici de viatgers se situa a l’esquerra de les vies, i és d’una sola planta, amb entrada des de la zona hospitalària, i Trenscat n’explica tots els seus detalls.

En el llibre “150 anys de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”, d’Antoni Gras, es recorda aquest centre sanitari i que es va obrir un baixador a la zona de ls S1 que travessa l’autopista, a pocs metres de l’edifici. L’espai del voltant es va aprofitar per crear un park and ride.

.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa