xxx

El dia 2 de juliol de l any passat em va telefonar el director del DdT, en Pedro Millán, per comunicar-me, com a presidenta d’Òmnium Terrassa, que a partir del dissabte d’aquella setmana o la setmana següent es publicaria el Diari íntegrament en català.

La meva reacció va ser de grata sorpresa i el vaig felicitar i li vaig desitjar molts encerts en la nova etapa que havien gosat iniciar. Quan vaig comunicar la notícia a la meva junta també van quedar sorpresos i, efectivament, el dissabte dia 6 de juliol el Diari ja era en català!

Un editorial del mateix director, titulat “ Ara, en català”, explicava els motius de la decisió amb una justificació molt encertada. Feia anys que des d’OT, juntament amb altres entitats de la ciutat es reivindicava l’ús del català al Diari. El 2008 ja es redactà un manifest al respecte on més de 30 entitats s’hi van adherir i més de 10.000 socis el van signar.

La recent notícia de la fallida del Diari m’ha sabut greu. El DdT era un mitjà de referència a la ciutat. Qui més qui menys l ha fullejat fent un cafè, en una botiga o a casa per estar “ al dia” del que succeïa o havia succeït a Terrassa. Espero i desitjo que, sigui qui sigui que se’n faci càrrec, mantingui la llengua catalana en la seva totalitat després de tants anys de reivindicar-la i que segueixi sent un referent informatiu pels terrassencs i les terrassenques. Vivim moments d’incertesa social i econòmica i el Diari, com d’altres sectors, i molt especialment els vinculats a la cultura, se n’ha ressentit.

Anna Carol

Nou comentari