Els centres escolars de Terrassa cada vegada sumen més persones que han de fer quarantena degut a la Covid-19. Actualment, ja son més de 2.000 persones confinades entre totes les escoles de la ciutat -tenint en compte alumnat i personal docent-, segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament d’Educació a data 13 de gener de 2022. S’esperava que les escoles poguessin començar el segon trimestre amb 0 positius després de les vacances escolars de Nadal, però l’impacte de la sisena onada segueix estant ben present a les aules.

Gairebé tots els centres educatius de Terrassa tenen persones fent quarantena, i són molts pocs els que se salven. El centre amb més persones confinades a casa seva és l’Escola Petit Estel – La Nova, que compta amb un total de 82 persones confinades, de les quals 74 son alumnes i 8 son personal docent. L’Escola Pia es troba en segona posició amb 77 persones confinades -60 son alumnes i 14 professorat- i l’Escola Egara i el Sagrat Cor de Jesús es troben es tercera posició, amb 67 persones confinades cadascuna. Les segueixen l’Institut Montserrat Roig amb 63 persones a casa i l’Escola Oficial d’Idiomes amb 61.

Aquests números han anat augmentant al llarg d’aquesta primera setmana del segon trimestre, i es tem que pugui seguir pujant els propers dies. Però malgrat els indicadors a l’alça, de moment no hi ha cap escola terrassenca que tingui cap grup classe sencer confinat, ja que el nou protocol de quarantenes estableix que s’eliminen les quarantenes si els casos no són més de cinc a l’aula (o el 20% en el cas de grups poc nombrosos) a les classes d’educació infantil i primària. En el cas de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), aquells que estiguin immunitzats -vacunats o que hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos- tampoc no hauran de fer quarantena.

Nou comentari