| GETTY IMAGES

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per Intensitat de Pluja. Les fortes precipitacions poden afectar a qualsevol hora del dia d’aquest dilluns. Es poden recollir fins a 20 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora, tot i que el risc és d’1 en una escala de sis.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta de l’arribada aquest dilluns d’una activa borrasca a Catalunya que pot deixar registres de precipitació molt abundants al Pirineu i Prepirineu, ratxes de vent superiors als 90 km/h i onades de 2,5 metres a gran part del litoral. Segons l’SMC, fins demà al vespre les acumulacions de pluja més destacades –superiors al 100 litres– es concentraran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu (Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà Ripollès, Alt Urgell, Solsonès i Berguedà).

Paral·lelament, a la resta del país les tempestes poden sovintejar a partir del migdia i ésserlocalment fortes, deixant quantitats de fins a 20 litres per 30 minuts. El vent de component sud i oest bufarà de moderat a fort arreu i les ratxes màximes de 90 km/h seran a l’Empordà i a les cotes més elevades del Pirineu. Pel que fa a l’estat de la mar, la borrasca farà que les onades puguin sobrepassar els 2,5 metres (maregassa) a gran part del litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa