MónTerrassa
Es disparen els grups escolars confinats a Terrassa
  • CA

Terrassa compta amb 28 grups escolars confinats, segons les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Terrassa a dia 26 de novembre de 2021. Aquesta xifra s’ha disparat en relació els grups escolars confinats que hi havia les anteriors setmanes: a dia 19 de novembre n’hi havia 10, i a dia 12 de novembre n’hi havia 5, el que es tradueix en que en tan sols una setmana gairebé s’han triplicat els grups escolars que s’han hagut de quedar a casa, i en dues setmanes s’han multiplicat per cinc.

El mes de novembre va començar amb només un grup confinat, però a mesura que han avançat els dies, s’ha fet palès la presència del virus i l’augment de contagis a les escoles. Segons dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya actualitzades el 27 de novembre, només 4 dels 130 centres escolars que hi ha a la ciutat tenen grups confinats. Aquests son l’Escola Bisbat d’Ègara, l’Escola El Vapor, el Petit Estel – La Nova, i l’escola Sant Josep. Tot i així, hi ha altres centres que compten amb un gran nombre de persones confinades però que no estan classificades com a grup escolar. Per exemple, els centres que més confinats tenen son l’Institut Escola Sala i Badrinas, amb 101 persones confinades; l’escola Mare de Déu del Carme, amb 72; l’Escola Mare de Déu de Montserrat, amb 67; Santa Teresa de Jesús, amb 55; o l’escola Vedruna Vall, amb 55.

Malgrat aquestes xifres, cap escola de la ciutat ha hagut de tancar les seves portes de moment.

Llum verda a la vacunació d‘infants d’entre 5 i 11 anys

La notícia de l’aprovació per vacunar els infants entre 5 i 11 anys pot ser una esperança per a les escoles. Just el dijous passat, l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) va donar llum verda per vacunar els nens i nenes entre aquesta franja d’edat amb Pfizer-BioNTech, amb una dosi diferent a l’habitual: només s’injectarà una tercera part. Es tracta del primer cop que una vacuna contra la Covid-19 rep l’autorització de la Unió Europea per ser administrada en aquesta franja d’edat. Va ser a finals del mes de maig quan l’EMA va aprovar l’ús de Pfizer-BioNTech en adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa