MónTerrassa
Equips de 3 persones per posar les vacunes a les residències de Terrassa
  • CA
Arriba la vacuna de al Covid a la Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa
Arriba la vacuna de al Covid a la Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa | Cristóbal

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, la Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa ha estat la primera en rebre les dosis de vacuna de la Covid-19. Comença així la campanya de vacunació que es desplegarà en els pròxims dies arreu de les residències de la nostra comarca.

Dolors Heras, coordinadora de vacunacions de Vallès Occidental Oest, ha explicat als mitjans que “hi ha hagut una resposta molt elevada de personal d’infermeria que, fora del seu horari laboral i de manera remunerada, s’han apuntat per subministrar la vacuna”. La borsa ha sobrepassat les expectatives, i la crida des de Salut i els col·legis professionals per formar els equips de voluntaris ha estat tot un èxit. Fins al punt que en les webinars formatives no tothom hi ha pogut accedir perquè se sobrepassava el límit. “La resposta ha estat molt bona i em fa sentir molt orgullosa com a infermera“, ha dit Heras que ha ressaltat que ha valorat el rol dels infermers, “crec que tenim un paper destacat en aquesta lluita contra la Covid”.

La formació ha estat bàsica ja que, segons explica Heras, “aquesta vacunació no és com les que fem a les escoles. Les vacunes no venen en unidosi i per tant són tant fàcils de manipular. Aquesta vacuna té una dificultat de manipulació i preparació important. Cal ser molt cautelosos“, ha recalcat. Es faran equips de 3 persones amb funcions intercanviables (una prepara, l’altra administra i la tercera controla el llistat de residents). Aquest dimecres servirà de prova i a mesura que se’n vagin subministrant, “veurem com ens organitzem, el temps que triguem, etc, d’aquesta manera en les altres residències ho farem amb més o menys equips en funció de l’experiència prèvia adquirida”. Cada setmana, des de Salut i amb coordinació amb la responsable del Vallès Oest es farà l’estratègia dels llocs on s’aniran a posar les vacunes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa