MónTerrassa
Enric Carrera continua 4 anys més al capdavant de l’INTEXTER de la UPC
  • CA

El professor Enric Carrera seguirà al capdavant de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) quatre anys més. El Consell va reelegir el passat 22 de desembre per àmplia majoria el professor de l’ESEIAAT per a un segon mandat com a director d’aquest Institut Universitari de Recerca per al període 2022-2025.

Carrera es va fer càrrec de la direcció d’INTEXTER al gener de l’any 2018, i durant aquest període es va elaborar i posar en marxa un Pla estratègic per rellançar aquest centre. El Pla estratègic aprovat incloïa 3 línies estratègiques: la captació de nou talent, augmentar la projecció de l’Institut a l’entorn industrial i la reorganització interna per millorar l’eficiència. Carrera explica que “durant aquest període, malgrat les baixes per jubilació, hem augmentat el nostre personal investigador perquè hem estat capaços de captar talent jove”.

En aquest sentit, afegeix que “per al període 2022-2025 tenim previst actualitzar el pla estratègic. Volem consolidar les polítiques de captació de talent que ens estan funcionant molt bé, augmentar la nostra projecció i ampliar la capacitat i el nostre potencial invertint en la millora de les plantes pilot de depuració d’aigües residuals, i l’equipament dels laboratoris de filatura, tissatge, no teixits i nanofibres”

Pel que fa a la seva activitat científica, d’R+D, transferència de tecnologia i de formació, durant els darrers quatre anys l’INTEXTER ha participat en 9 projectes europeus, 9 projectes nacionals espanyols, 25 projectes de la Generalitat de Catalunya i 23 convenis amb empreses, captant en total un volum de recursos al voltant de 5 milions d’euros. D’altra banda, quant als serveis a les empreses, el personal ha realitzat prop d’un miler d’anàlisis i dictàmens per a un centenar d’empreses espanyoles.

Enric Carrera: una vida dedicada al tèxtil

El professor Enric Carrera va néixer el 1955 a Barcelona, al si d’una família amb una llarga tradició tèxtil. És doctor en Enginyeria Tèxtil per la UPC. En finalitzar la carrera d’enginyeria, va treballar durant 8 anys en una empresa productora de fibres de polièster i posteriorment es va incorporar com a docent a la UPC, on fa 35 anys que ha ocupat diversos càrrecs acadèmics. Carrera és expert en física tèxtil i ha investigat sobre paràmetres físics de fibres, fils i teixits, avaluació de la mà, tacte i caient de teixits. En els darrers anys s’ha especialitzat en l’anàlisi de l’impacte ambiental de la indústria tèxtil, l’avaluació de la sostenibilitat, la gestió de residus tèxtils i l’economia circular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa