MónTerrassa
Terrassa impulsa la titularitat i gestió pública de les xarxes de distribució d’energia
sss

!--akiadsense-->

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Energia, Carles Caballero, ha presentat al ple telemàtic de novembre la Constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’energia pública (AMEP), que lidera Terrassa i que ja compta amb més de 50 municipis que han signat el protocol d’intencions, que contempla crear una xarxa de municipis i entitats compromesos amb la gestió pública de l’energia. La iniciativa ha tingut el suport de tots els grups municipals, amb retrets altre cop del PSC pel que considera manca de coherència. Tots comparteixen els objectius i tots han votat a favor.

L’AMEP és una associació que vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic més just, democràtic i sostenible.

Què és l’Amep?

Són les sigles de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, una entitat que vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic més just, democràtic i sostenible. També vol assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

Per què ara?

Europa ha aprovat un paquet normatiu per regular la transició energètica que vol donar un paper actiu a la ciutadania, i que preveu nous objectius de reducció de CO2 pels anys 2030 i 2050. “Actualment s’està transposant i desenvolupant aquesta normativa a l’estat, i el mon local ha de poder intervenir en la nova regulació que ens afectarà i determinarà el nou model energètic”.

Què farà l’AMEP?

ç Treballar plegats i intercanviar coneixements i experiències.

 Promoure relacions i col·laboracions entre municipis.

 Donar suport als municipis, associats o no.

 Interactuar conjuntament amb administracions i altres organitzacions.

Quans municipis en formaran part?

Un total de 47 municipis i 2 entitats de Catalunya ja s’han adherit a la iniciativa, mitjançant la signatura d’un Protocol que regula el marc de col·laboració que donarà pas a la constitució de l’AMEP. Aquesta entitat està oberta a la incorporació de nous municipis, noves entitats públiques, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa