MónTerrassa
Endesa retira el cablejat aeri del carrer de Sant Jaume de Terrassa

La companyia Endesa retirarà la xarxa aèria de baixa tensió del carrer de Sant Jaume de Terrassa, situada en el tram entre els carrers del Puig Novell i de Topete, des d’avui dilluns 29 de novembre fins dimecres 1 de desembre. L’actuació forma part dels projectes per actualitzar la xarxa elèctrica que la companyia té a la ciutat. Aquests treballs, que són finançats per Endesa, consistiran en eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis, així com retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents per tal d’adequar les escomeses actuals i garantir el subministrament elèctric.

Les línies elèctriques i telefòniques de Terrassa pengen de les façanes dels edificis, de pals o de fanals. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa perquè s’acabi eliminant el cablejat aeri que afecta els edificis i l’espai públic, “ja que és una manera de reduir els perills que comporta la saturació del cablejat, de garantir la seguretat, de millorar l’estètica visual i de prevenir talls de subministrament causats per inclemències meteorològiques o altres incidents”, afirmen des de l’Ajuntament en un comunicat.

L’Ajuntament va acordar amb Endesa substituir els encreuaments del cablejat aeri i els seus suports per millorar la qualitat de subministrament en tota aquesta àrea de Terrassa, “i d’aquesta manera, augmentar també l’eficiència energètica a causa de l’ús de les tensions normalitzades, ja que les pèrdues disminueixen de forma considerable”.

Des de l’any 2019, s’han retirat més de mig centenar de suports elèctrics. Aquest any s’han fet actuacions al passatge de Pere Comerma, entre la carretera de Montcada i el carrer del Gasòmetre, al barri del Segle XX; al carrer Ample, al barri de Sant Pere; i als carrers del Mont Perdut i de Sierra Nevada, al barri de la Grípia. De cara a l’any vinent, s’han programat actuacions a diversos carrers dels barris del Centre, de Ca n’Anglada i del Torrent d’en Pere Parres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa